FBI: πάνω από 18 εκατ. δολάρια οι ζημιές από το Cryptowall

Σύμφωνα με το FBI οι προγραμματιστές του Cryptowall έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα μόνο από τις ΗΠΑ 18 εκατομμύρια δολάρια.Cryptowall

Η οικογένεια ransomware έχει χαρακτηριστεί σαν μια από τις πιο παραγωγικές και ικανές από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Απρίλιο του 2014.

Η παγκόσμια που έχει προκληθεί σύμφωνα με την υπηρεσία των ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερη. Τα θύματα από την Αυστραλία αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των εσόδων του Cryptowall, ενώ η Βόρεια Αμερική αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο.

Οι ομοσπονδιακοί αναφέρουν ότι η Αμερικάνικη Internet Crime Complaints Commission (Επιτροπή Καταγγελιών των ΗΠΑ για εγκλήματα του Internet) έχει λάβει μέχρι σήμερα 992 καταγγελίες από θύματα ransomware που ζητούσαν σαν λύτρα ποσά από 200 έως και 10.000 δολάρια.

“Πολλά από τα θύματα επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος που συνδέεται με την του δικτύου τους, αντίμετρα για το δίκτυο, την απώλεια της παραγωγικότητας, νομικά έξοδα, υπηρεσίες πληροφορικής, την αγορά υπηρεσιών παρακολούθησης ΄και πίστωσης για υπαλλήλους ή και τους πελάτες τους” αναφέρει η προειδοποίηση του FBI.

“Μεταξύ Απριλίου 2014 και Ιουνίου 2015 η IC3 έλαβε 992 καταγγελίες για Cryptowall, με συνολικές ζημιές ύψους άνω των 18.000.000 δολαρίων.”

“Αυτά τα συστήματα οικονομικής απάτης απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις, και είναι συνήθως πολύ επιτυχή, αφού έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα θύματα.”

Να αναφέρουμε ότι το Cryptowall, όπως και άλλα κακόβουλα λογισμικά της οικογένειας ransomware, παραδίδονται μέσω spam και exploit kits για να κρυπτογραφήσουν ότι βρουν μπροστά τους, με την ελπίδα ότι κάποια από αυτά είναι πολύτιμα αρχεία. Τα θύματα πρέπει να πληρώσουν λύτρα για να ανακτήσουν ξανά πρόσβαση στα αρχεία τους.

Όσοι αρνούνται να πληρώσουν τα λύτρα εκτός του ότι θα χάσουν για πάντα τα αρχεία τους, μπορεί να χάσουν και τα διαπιστευτήρια ς διάφορων λογαριασμών, αφού πρόσφατα ανακαλύφθηκε και το FAREIT trojan να συνοδεύει το Cryptowall.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).