Συνεργασία Google Genomics και MIT Broad για ανάλυση γονιδίων στο Cloud

Η Google Genomics και το Ινστιτούτο Broad του MIT και του Harvard συνεργάζονται για να κάνουν το λογισμικό ανάλυσης DNA (Broad DNA analysis software) μια υπηρεσία διαθέσιμη στο Google Cloud.Google Genomics

Σε μια δημοσίευση στο blog της η Google αναφέρει ότι συνεργάζεται με το Broad για να φέρουν την επιστήμη των γονιδίων σε ένα επόμενο επίπεδο που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να ανακαλύψουν θεραπείες για αρκετές ασθένειες. Broad Institute Google Genomics

Οι ομάδες επιδιώκουν να δημιουργήσουν νέα εργαλεία και να αναπτύξουν νέες ιδέες για την προώθηση της βιοϊατρικής έρευνας, συνδυάζοντας την εμπειρία τους στη βιοπληροφορική, την ανάλυση και την υπολογιστική ισχύ.

Όπως φαίνεται μάλιστα οι ομάδες δεν έχουν χάσει χρόνο:

Πρώτο κοινό προϊόν μας είναι το Broad Institute GATK στην Πλατφόρμα Cloud της Google, μια υπηρεσία διαχείρισης που διατίθεται πλέον σαν πρώτη κυκλοφορία σε ένα περιορισμένο αριθμό χρηστών. Το GATK, ή Genome Analysis Toolkit, είναι ένα πρότυπο εργαλείο για τη γονιδιακών σε αξιόπιστες πληροφορίες για τις γενετικές παραλλαγές. Εκτελώντας το GATK σαν υπηρεσία μέσω του Google Genomics, οι επιστήμονες μπορούν να είναι πιο σίγουροι ότι θα όταν επεξεργάζονται τα δεδομένα τους με τις βέλτιστες πρακτικές, χωρίς να ανησυχούν για τη διαχείριση των υποδομών πληροφορικής. Η Google παρέχει την υποδομή και το Broad παρέχει αξιόπιστες μεθόδους ανάλυσης.

 

Σύμφωνα με το TNW, η αυτή υπόσχεται γενικά να βοηθήσει και να διευκολύνει την πορεία προς την πρόοδο της καταπολέμησης των νόσων με την καλύτερη αποθήκευση, ανάλυση και διαχείριση των βιοϊατρικών δεδομένων της έρευνας.

Η Google αναφέρει:

Μοιραζόμαστε πολλές βαθιές αξίες – το πάθος να είμαστε οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε, τη πίστη στη δύναμη της τεχνολογίας για τη βελτίωση της ζωής, και εστιάζουμε στους τελικούς δικαιούχους της δουλειάς μας, και σε ένα ιστορικό δημιουργίας των καινοτομιών που οδηγεί τις βιομηχανίες μας .

Το Ινστιτούτο Broad έχει συλλέξει, την αλληλουχία γονότυπων σε 1.400.000 βιολογικά δείγματα και έχει αναπτύξει και κοινές μεθόδους επεξεργασίας των δεδομένων που ενθαρρύνουν τις ανακαλύψεις και να αναφέρονται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Η Google Genomics βοηθά την επιστημονική κοινότητα στην οργάνωση και δίνει πρόσβαση σε όλο τον κόσμο στις πληροφορίες των γονιδίων μέσω των ίδιων τεχνολογιών και υπηρεσιών που για την αναζήτηση και τους χάρτες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).