Kaspersky Lab To 43% θεωρεί την επίσκεψη σε τράπεζα ασφαλέστερη του online banking

: Το 43% των Ευρωπαίων χρηστών του Διαδικτύου θεωρεί ότι οι παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές στα ταμεία είναι ασφαλέστερες από τις online συναλλαγές, σύμφωνα με έρευνα της Lab και της B2B International. online banking Kaspersky Lab kaspersky lab

Παρά τους φόβους αυτούς όμως, οι περισσότεροι εξακολουθούν να πραγματοποιούν κάποιες από τις πληρωμές τους online, αλλά πολλοί δεν λαμβάνουν ούτε τα βασικά μέτρα ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο τα χρήματά τους, αλλά και τη φήμη των τραπεζών.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποκτήσουν οι εγκληματίες πρόσβαση σε online τραπεζικούς λογαριασμούς είναι να παρουσιαστούν ως οι ιδιοκτήτες τους.

Αυτό μπορεί να γίνει με την κλοπή πληροφοριών σχετικά με το λογαριασμό, με τους απατεώνες είτε να δημιουργούν σελίδες phishing, όπου οι χρήστες εισάγουν άθελα τους τα στοιχεία σύνδεσής τους, είτε να χρησιμοποιούν κάποιο τραπεζικό Trojan, όταν οι χρήστες συνδέονται σε νόμιμες της τράπεζας.

Τόσο οι παραδοσιακοί υπολογιστές όσο και οι φορητές συσκευές είναι ευάλωτοι στις επιθέσεις αυτές.

Η έρευνα δείχνει ότι ένας σημαντικός αριθμός χρηστών (το 44% στην Ευρώπη) αισθάνεται ευάλωτος κατά την πραγματοποίηση online οικονομικών συναλλαγών.

Επιπλέον, περίπου οι μισοί (49%) ανέφεραν πως θεωρούν τις offline πληρωμές πιο αξιόπιστες σε σχέση με τις διαδικτυακές. Ταυτόχρονα, το 43% συμφωνεί ότι οι «φυσικές» τραπεζικές συναλλαγές είναι ασφαλέστερες από τις online.

Ωστόσο, παρά τους φόβους αυτούς, η πλειοψηφία των χρηστών του Διαδικτύου πραγματοποιεί online πληρωμές. Το 78% των Ευρωπαίων χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποιεί επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές για online πληρωμές, το 27% χρησιμοποιεί tablet και το 29% smartphone.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 12% των ιδιοκτητών Smart-TV παραδέχτηκε ότι έχει χρησιμοποιήσει τη Smart-TV του για τέτοιες ενέργειες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν ένας στους πέντε Ευρωπαίους χρήστες (17%) δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τα οικονομικά του δεδομένα στο Διαδίκτυο.

«Οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν τις παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές γιατί φοβούνται μήπως πέσουν θύματα απάτης στο Διαδίκτυο. Το γεγονός αυτό μπορεί να εμποδίσει την υιοθέτηση των online και συστημάτων πληρωμών, τα οποία μάλιστα εμφανίζουν υψηλά περιθώρια κέρδους. Αυτό θα αναγκάσει τις τράπεζες να επενδύσουν περισσότερους από τους π τους στα καταστήματα, τα οποία έχουν κατά κανόνα χαμηλό περιθώριο κέρδους.

Παράλληλα, μεταξύ εκείνων που έχουν υιοθετήσει online πληρωμές και πληρωμές μέσω φορητών συσκευών, υπάρχει ένα διαρκές ασφάλειας, δεδομένου ότι ενδέχεται να θέτουν τα χρήματά τους – και τη φήμη μιας τράπεζας βέβαια – σε περιττό κίνδυνο. Γι' αυτό, είναι σήμερα ζωτικής σημασίας οι τράπεζες να επενδύσουν σε τεχνολογία για τη διασφάλιση ένα ασφαλούς online περιβάλλοντος για τους πελάτες τους. Έτσι, θα καθησυχαστούν οι πελάτες που προτιμούν την επίσκεψη στα τραπεζικά καταστήματα, καθώς θα έχουν τη διαβεβαίωση ότι οι online και οι mobile τραπεζικές συναλλαγές είναι ασφαλείς. Επίσης, θα μειωθεί και ο κίνδυνος για τους πιο απρόσεκτους πελάτες, οι οποίοι μπορεί να χάσουν σημαντικά οικονομικά τους στοιχεία», δήλωσε ο Ross Hogan, Global Head of the Fraud Divisionτης Kaspersky Lab.

Μια λύση στο πρόβλημα αυτό είναι το Kaspersky Fraud Prevention της Kaspersky Lab, μία πλατφόρμα που προσφέρει πολυεπίπεδη προστασία κι έχει σχεδιαστεί ειδικά για τράπεζες.

Το Kaspersky Fraud Prevention της Kaspersky Lab προστατεύει τα οικονομικά δεδομένα στις συσκευές των πελατών, αυξάνοντας έτσι την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και μειώνοντας τον κίνδυνο να χρειαστεί οι τράπεζες να διερευνήσουν περιστατικά, να καταβάλλουν αποζημιώσεις και να αποκαταστήσουν τη φήμη τους μετά από μια παραβίαση ασφάλειας.

Η πλατφόρμα μπορεί να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη σχεδόν κάθε συσκευής, είτε πρόκειται για Windows , Mac, Windows Phone, Android ή iOS συσκευές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).