Jetpack της Martin Aircraft φορέστε το και απογειωθείτε!

Η Martin Aircraft ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην αγορά το jetpack κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 (PDF). Το κουστούμι που πετά θα κοστίζει 150.000 δολάρια περίπου.Jetpack

Η αναπτύσσεται τα τελευταία 35 χρόνια, και η Martin αναφέρει ότι το jetpack της τροφοδοτείται από ένα κινητήρα βενζίνης 200HP V4. Ο κινητήρας ενεργοποιεί δύο αγωγούς ανεμιστήρες δίνοντας στον ιδιοκτήτη έως και 30 λεπτά αυτόνομης πτήσης.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το jet μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο 120 κιλών, και μπορεί να πιάσει τα 45 μίλια την ώρα σε ύψος μέχρι και 1.000 μέτρα.

Η εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία παρουσίασε το τελευταίο πρωτότυπό της σε μια αεροπορική επίδειξη στο Παρίσι, με τη χρήση ενός προσομοιωτή εφοδιασμένου με μια συσκευή Rift VR που έδινε στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν το προϊόν χωρίς να απογειωθούν.

Η Martin Aircraft είχε προγραμματίσει την κυκλοφορία του “οχήματος” το 2014, με τιμή εκς στα 100.000 δολάρια αλλά τελικά, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, θα έρθει προς το τέλος του 2016 με μια τιμή ανεβασμένη κατά 50%.

Το jet μπορεί, βεβαίως, να φαίνεται σαν παιχνίδι για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Martin κ. Peter Coker αναφέρει ότι έχουν σαν στόχο να το προωθήσουν σε ομάδες έκτακτης ανάγκης, κυβερνητικές υπηρεσίες, Αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η ικανότητα του jet να πετάξει σε ερμητικά κλειστούς χώρους και εκτάσεις ή σε στέγες σπιτιών που καλύπτονται από καλώδια είναι μια πρακτική εναλλακτική λύση αυτού που κάνουν τα παραδοσιακά ελικόπτερα.

Δείτε το βίντεο φορέστε κράνος και απογειωθείτε

https://www.youtube.com/watch?v=i8gncCih7Js

Δείτε τις εικόνες της εταιρείας από τις δοκιμές του Jet

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).