Η WordPress έγινε 10 χρονών

Η πιο δημοφιλής του Διαδικτύου, WordPress μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις. Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την δέκατη επέτειο της πλατφόρμας αλλά και της Web-hosting υπηρεσίας που ανήκει και λειτουργεί από την Automattic.wordpress

Σήμερα, ο ιδρυτής της πλατφόρμας και Διευθύνων Σύμβουλος της Automattic Matt Mullenweg γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία του WοrdPress.com blogging.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση που αναρτήθηκε από την τα τελευταία 10 χρόνια, η πλατφόρμα έχει μεταφραστεί σε 137 γλώσσες συνολικά και έχουν δημοσιευτεί 2.5 δισεκατομμύρια posts.

Οι 2500000000 δημοσιεύσεις έχουν 3 δισεκατομμύρια σχόλια, ενώ ο μεγαλύτερος τίτλος που εμφανίστηκε ποτέ σε ένα blog της WordPress.com περιέχει 19.176 λέξεις.

Η μεγαλύτερη δημοσίευση δε, αποτελείται από 10 εκατομμύρια λέξεις.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε κάτι που μπερδεύει πάρα πολλούς στο . Γνωρίζουμε ότι το brand name και η open πλατφόρμα WordPress λειτουργεί κάτω από ένα μη κερδοσκοπικό το WοrdPress Foundation. Στην πραγματικότητα είναι το όνομα του unhosted blogging εργαλείου ανοικτού κώδικα που δημιουργήθηκε από τον Mullenweg και τον Mike Little. Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει το λογισμικό δωρεάν και να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του από το domain WοrdPress.org.

Μετά την κυκλοφορία του WοrdPress για την blogging κοινότητα το 2003, ο Mullenweg ίδρυσε την Automattic – μια πλήρως ιδιωτική εταιρεία – και έβγαλε online το WοrdPress.com τον Αύγουστο του 2005.

Το domain WοrdPress.com τροφοδοτείται από το λογισμικό της WοrdPress αλλά είναι εταιρεία hosting. Σήμερα, το 24% όλων των ιστοσελίδων χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, είτε φιλοξενούνται από τη WοrdPress.com ή χρησιμοποιούν κάποιο άλλο hosting provider.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).