Πως λειτουργεί το hoverboard της Lexus

Την περασμένη Τετάρτη η Lexus παρουσίασε ένα βίντεο που εμφανίζει ένα “πραγματικό” hoverboard – ένα skateboard δηλαδή που μπορεί να αιωρείται πάνω από το έδαφος, όπως ακριβώς και στη θρυλική ταινία του Robert Zemeckis “Back to the Part II.”

Πως θα μπορούσε όμως να λειτουργεί το Slide (είναι η ονομασία που έδωσε η εταιρεία στο hοverboard) που βλέπουμε στο βίντεο; hoverboard 21


Η ενός τέτοιου hoverboard είναι πολύ πιθανό να βασίζεται στο μαγνητισμό, κάτι που σημαίνει ότι θα λειτουργεί μόνο πάνω από μια μεταλλική επιφάνεια. Αλλά ας δούμε τι προέκυψε.

Η ισπανική ιστοσελίδα El Patín αποκάλυψε τη θέση του skatepark που γυρίστηκε το βίντεο. Βρίσκεται στο Cubelles, ένα χωριό κοντά στη Βαρκελώνη.

Η του πάρκου, σύμφωνα με την El Patín, άρχισε περίπου πριν από ένα μήνα, και ο χώρος φυλάσσεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Η επιφάνεια της πίστας είναι πράγματι μεταλλική, αλλά καλύπτεται με πολύ λεπτές ξύλινες σανίδες. Το hoverboard φυσικά χρησιμοποιεί μαγνήτες που πρέπει να ψύχονται με υγρό άζωτο, εξ ου και ο καπνός που βγαίνει από το “όχημα” και φαίνεται στο βίντεο.

Όταν το skatepark ολοκληρωθεί, κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί για μια παρουσίαση του hοverboard με πρωταγωνιστή τον skateboarder Ross McGouran.

Ας ελπίσουμε ότι, η Lexus θα ανοίξει την πίστα για το κοινό μετά τα σχέδια της, και αφού έχει κατασκευάσει ένα πλήρως hοverboard για τους φίλους του σπορ. Εν έτη 2015 όλα είναι πιθανά, όπως αποδεικνύεται.

Δείτε το βίντεο που ήδη γνωρίζετε, αλλά και τις φωτογραφίες της El Patín που εμφανίζουν την πίστα.

https://www.youtube.com/watch?v=7zTCgMPZRuo

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).