NSA1

FISC: Η NSA μπορεί να συνεχίσει τη συλλογή μεταδεδομένων

Η NSA μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί τις εκατομμύρια τηλεφωνικές των Αμερικάνων που πραγματοποιούν από τα κινητά τους τηλέφωνα τους.

Ο Freedom Act των ΗΠΑ που υποτίθεται ότι θα χαλιναγωγούσε την NSA φαίνεται ότι είναι ανίσχυρος στα μέσα που χρησιμοποιεί η υπηρεσία.nsa

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, η Εποπτεύουσα Αρχή (Foreign Intelligence Surveillance Court ή FISC) αποφάνθηκε ότι η NSA μπορεί να συνεχίσει να συλλέγει δεδομένα κατά βούληση, για 180 ημέρες.

“Μετά την εξέταση των απόψεων της Amici, το δικαστήριο έκρινε ότι η συνέχιση της μαζικής συλλογής τηλεφωνίας του προτος μεταδεδομένων της NSA κατά τη διάρκεια της μεταβατικής αυτής περιόδου, παραμένει συνεπής τόσο με το καταστατικό όσο και με την Τέταρτη Τροπολογία,” ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

“Η νέα πρωτογενής διάταξη του Δικαστηρίου προβλέπει ότι κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, και εφόσον απουσιάζει μια πραγματική κατάσταση έκτακτης , τα μεταδεδομένα τηλεφωνίας μπορούν να συλλεχθούν μόνο μετά από δικαστική διαπίστωση ότι υπάρχει κάποια λογική, αρθρωτή υποψία ότι σχετίζονται με κάποια διεθνή τρομοκρατική οργάνωση.”

Η εποπτεύουσα αρχή FISC συνεχίζοντας αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να συλλέγουν μεταδεδομένα από αυτόν που πραγματοποιεί την κλήση (στόχος), τα μεταδεδομένα του παραλήπτη καθώς και όλες τις επαφές του στόχου και των παραληπτών των κλήσεων τους (!).

Επιπλέον, η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι υπόσχεται να μελετήσει την απόφαση της FISC, και να αποφασίσει αν το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων θα πρέπει να ταξινομηθεί ή όχι.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).