Hacked το Πανεπιστήμιο του Harvard

Διαχειριστές συστημάτων του Harvard University ανακάλυψαν πρόσφατα μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα στα δικτύων του Πανεπιστημίου! Το Πανεπιστήμιο εξέδωσε άμεσα μια δημόσια προειδοποίηση – έκκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους που τους προτρέπει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού τους.Harvard University

Η εισβολή ανακαλύφθηκε στις 19 Ιουνίου στα δίκτυα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών και της Κεντρικής Διοίκησης. Προς το παρόν, η ταυτότητα του δράστη παραμένει άγνωστη, όπως ακριβώς παραμένει άγνωστος  και ο σκοπός της παραβίασης.

Στη δημοσίευση που αποκαλύπτει το περιστατικό, ο Πρύτανης Alan Garber και η εκτελεστικός αντιπρόεδρος Katie Lapp αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις του ότι έχουν διαρρεύσει προσωπικές πληροφορίες, ερευνητικά δεδομένα ή διαπιστευτήρια PIN των συστημάτων του Πανεπιστημίου.

Ωστόσο, ο εισβολέας ή οι εισβολείς μπορεί να έχουν υποκλέψει ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης για την πρόσβαση σε μεμονωμένους υπολογιστές, καθώς και λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του φοιτητών και ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου.

Έτσι όλοι από το Faculty of Arts and Sciences, το Ηarvard Divinity School, το Radcliffe for Advanced Study ή το Central Administration θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιούν για τη σύνδεση τους.

Εκείνοι που είχαν πρόσβαση στο Graduate School of Design, Ηarvard Graduate School of , Ηarvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences, ή το Ηarvard T.H. Chan School of Public Health καλούνται να δημιουργήσουν νέους κωδικούς πρόσβασης για το Office 365 ή τους Icemail λογαριασμούς τους.

Το Harvard προς το παρόν έχει καλέσει υπηρεσίες εξωτερικών εμπειρογνωμόνων σε ασφάλειας των πληροφοριών για να διερευνήσουν την υπόθεση. Ειδοποιήθηκε επίσης το FBI, για να επιβλέπει την έρευνα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).