Software μετατρέπει τα smartphones σε διαγνωστικά εργαλεία

Μια πρόσφατη στο επιστημονικό περιοδικό Investigación y Desarrollo περιγράφει για ένα νέο λογισμικό () που λειτουργεί με απολύτως διαφορετικό τρόπο για τα smartphones και τα κάνει διαγνωστικά .

Software

Το εν λόγω software, που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς στην Ιατρική και Χειρουργική του Τμήματος Ιατρικού Κέντρου Retina, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μοντερέι και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του κλάδου ς, είναι σχεδιασμένο για να ανιχνεύει τα πρώτα σημάδια της ασθένειας των ματιών.

Αυτό επιτυγχάνεται με την του τηλεφώνου για να αναζητήσετε ανωμαλίες στην ανατομία του αμφιβληστροειδή του ασθενούς. Οι ανωμαλίες στη συνέχεια γίνεται διάγνωση από έναν εκπαιδευμένο ιατρό.

Για παράδειγμα, οι μεταβολές στο πάχος του αμφιβληστροειδούς είναι ένας του διαβητικού οιδήματος ωχράς κηλίδας, μια πάθηση των ματιών που συνδέονται με το διαβήτη και χαρακτηρίζεται από πρήξιμο του αμφιβληστροειδούς, ως αποτέλεσμα της διαρροής αιμοφόρων αγγείων, εξηγούν οι ειδικοί.

Όσο πιο γρήγορα αυτή η ασθένεια των ματιών και άλλα του είδους γίνει η διάγνωση, τόσο πιο εύκολο είναι για ιατρικούς εμπειρογνώμονες να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματά τους και να αποτρέψουν τους ασθενείς από την τύφλωση.

To software προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από τους γιατρούς και έχει δοκιμαστεί σε μια σειρά εργαστηριακών πειραμάτων, το λογισμικό σύντομα θα κυκλοφορήσει επίσημα. Μόλις συμβεί αυτό, θα ενσωματωθεί στο βασικό σύστημα υγείας του Μεξικού.

Πηγή: sciencedaily.com, thegreeksenergy.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).