Microsoft: για 2 με 4 χρόνια οι δωρεάν ενημερώσεις στα Windows 10

Γνωρίζουμε ότι τα Windows 10 θα διανεμηθούν δωρεάν στους ιδιοκτήτες των γνήσιων Windows 7 ή 8.1. Σύμφωνα με την αφού εγκατασταθεί το νέο θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις χωρίς κανένα απολύτως κόστος καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής της συσκευής. Αυτά γνωρίζαμε μέχρι σήμερα τουλάχιστον.Windows 10

Η Microsoft έκανε την πρώτη αυτή δήλωση του Ιανουάριο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την των Windows 10. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι δωρεάν, αλλά η φράση “καθ όλη την υποστηριζόμενη διάρκεια ζωής της συσκευής”, μάλλον προκάλεσε σύγχυση.

Σε μια πρόσφατη συνάντηση που είχε η εταιρεία με τους επενδυτές της, η Microsoft αναφέρθηκε λεπτομερώς σε αυτή τη δήλωση, εξηγώντας ότι τα Windows 10 θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν αναβαθμίσεις για 2 έως 4 χρόνια.

Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στην παρουσίαση που υπάρχει παρακάτω, η Microsoft αναφέρει ότι η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής που θα υποστηρίζεται σε κάθε συσκευή κυμαίνεται από 2 έως και 4 χρόνια.

Είναι λογικό καθώς μέχρι και σήμερα οι κατασκευαστές θα εξακολουθήσουν να παρέχουν ενημερώσεις στις συσκευές τους για 3 χρόνια, κατά μέσο όρο, και έτσι το Redmond προσπαθεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Το πιο ενδιαφέρον είναι το πώς ακριβώς σχεδιάζει η εταιρεία να καθορίσει την υποστηριζόμενη διάρκεια ζωής της συσκευής σας, με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες υπολογιστές, ταμπλέτες, και φορητοί υπολογιστές στην αγορά από διάφορους κατασκευαστές.

Η Microsoft φέρεται ότι θα μπορούσε να ορίζει διαφορετικά τους πελάτες των Windows 10 Home από αυτούς που χρησιμοποιούν μια έκδοση Pro. Έτσι αν χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση για παράδειγμα, η εταιρεία θα μπορούσε να σας προσφέρει ενημερώσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φαίνεται όμως ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ασάφειες με το θέμα των δωρεάν ενημερώσεων και αναβάθμισης των Windows 10. Η Microsoft έχει αναφέρει ήδη ότι τα Windows θα αρχίσουν να διανέμονται σαν υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι οι ενημερώσεις θα έρχονται τη στιγμή που είναι έτοιμες. Τι θα συμβεί όμως όταν οι συσκευές σας φτάσουν στο EOL (End-of-life); Μήπως θα χρειαστεί μια νέα άδεια χρήσης των Windows σε κάθε συσκευή; ή θα αναβαθμίζεται δωρεάν;

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα αναμένεται να δοθούν στις 29 Ιουλίου, όταν η Microsoft θα παρουσιάσει επίσημα το νέο λειτουργικό Windows 10, αν και θεωρούμε απίθανο την δωρεάν αναβάθμιση μετά το EOL.

Windows 10 Revenue Recognition

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).