Hacking Team στον απόηχο του hack οι δικαιολογίες

Η αμφιλεγόμενη Ιταλική εταιρία κυβερνο-ασφάλειας μόλις δήλωσε στο Reuters ότι πίσω από το hack των συστημάτων της, θα πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι η επακόλουθη διαρροή του κώδικα των εφαρμογών της θα είναι για τους εγκληματίες.Hacking Team 2

Για όσους δεν γνωρίζουν, ένας άγνωστος hacker κατάφερε να παραβιάσει την περασμένη εβδομάδα τα συστήματα της Hacking Team και να κατεβάσει 400GB δεδομένα από την εταιρεία, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού παρακολούθησης που επιτρέπει στις Αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών να παρακολουθούν τηλέφωνα και υπολογιστές υπόπτων και όχι μόνο.

Πολλά από τα στοιχεία που , συμπεριλαμβάνουν χιλιάδες e-mail ιδιωτικών εταιριών, που σήμερα αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ στην ιστοσελίδα του Wikileaks. Ο ενός μεγάλου αριθμού απόρρητων προγραμμάτων κυκλοφορεί επίσης ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Τα email που διέρρευσαν δείχνουν ότι η Hacking Team έχει συνεργαστεί με πολλούς κρατικούς θεσμούς από χώρες, όπως την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

Είχε, επίσης, επαφές με χώρες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Καζακστάν, το Μαρόκο, τη Νιγηρία, τη Σαουδική Αραβία και το Σουδάν.

Ο Vincenzetti υπερασπίστηκε τις επιλογές της εταιρείας αναφέροντας ότι ποτέ δεν είχε παραβιάσει το διεθνές εμπορικό δίκαιο.

Ανέφερε μάλιστα για παράδειγμα, ότι όταν η εταιρεία του συνειδητοποίησε πως Αιθιοπία χρησιμοποιούσε το λογισμικό της για να κατασκοπεύει έναν δημοσιογράφο, ζήτησε εξηγήσεις και στη συνέχεια τερμάτισε τη σύμβαση. (!)

“Δεδομένης της πολυπλοκότητας του, νομίζω ότι η επίθεση πρέπει να έχει διεξαχθεί σε κυβερνητικό επίπεδο, ή από κάποιον που έχει τεράστια κεφάλαια στη διάθεσή του,” ανεφέρε ο David Vincenzetti, διευθύνων σύμβουλος της Hacking Team, στη La Stampa της Κυριακής.

Εσείς τι λέτε; Θα μπορούσε να ήταν μια κυβέρνηση που παραβιάζει μια εταιρεία που συνεργάζεται και στη συνέχεια ανεβάζει τα δεδομένα στο WikiLeaks; Ακούγεται κάπως απίστευτο και φυσικά δίνει μια πολύ καλή δικαιολογία στην Hacking Team που κοιτάζει το μέλλον και φυσικά θέλει να κρατήσει την πελατεία της.

Θα μπορούσε να ήταν μια κυβέρνηση να διαρρεύσει τον κώδικα του κακόβουλο λογισμικού ελεύθερα στο διαδίκτυο;

Κάπως θα πρέπει να υποστηρίξει ότι το hack στα συστήματά της δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς αν παραδεχτεί το αντίθετο θα ήταν μια εταιρεία για γέλια και για κλάματα.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους πελάτες της να σταματήσουν τη χρήση των προγραμμάτων τους μέχρι να αναβαθμίσουν το λογισμικό, και προειδοποίησαν τους πάντες ότι όλα τα συστήματα πληροφορικής θα μπορούσαν να είναι ευάλωτα.

Η αναβάθμιση του λογισμικού φυσικά προϋποθέτει την συνέχιση της Hacking Team που προσπαθεί εναγωνίως να διατηρήσει “φήμη και πελατεία.”

“Ή έρευνα της Hacking Team έχει καθορίσει ότι αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί επαρκής κώδικας που επιτρέπει στον καθέναν να αναπτύξει το λογισμικό εναντίον οποιουδήποτε στόχου της επιλογής του,” αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

“Οι τρομοκράτες, οι εκβιαστές και άλλοι μπορούν να αναπτύξουν αυτήν την τεχνολογία κατά βούληση αν έχουν την τεχνική ικανότητα να το πράξουν.”

Η ιστοσελίδα φυσικά εξακολουθεί να προωθεί σε περίοπτη θέση τα προϊόντα της: “… Απόλυτος έλεγχος στους στόχους σας..”

Η εταιρεία Hacking Team που υπάρχει για 12 χρόνια ονομάστηκε σαν μια από τις πέντε “Εταιρείες εχθρούς του Διαδικτύου” σε μια έκθεση του 2012 που κυκλοφόρησε από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).