Εφαρμογή της NASA φέρνει τον Πλούτωνα στο PC σας!

To New Horizons της NASA εκτοξεύθηκε το 2006, με στόχο να περάσει κοντά από τον Πλούτωνα. Σύμφωνα με την διαστημική εταιρεία των ΗΠΑ το New Horizons είναι πολύ κοντά στον προορισμό του.

Οι περισσότερες φωτογραφίες του Πλούτωνα που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα ήταν απλά καλλιτεχνικές απεικονίσεις που προσπαθούσαν να φανταστούν τον πλανήτη. Από σήμερα είμαστε έτοιμοι έχουμε τις πρώτες λεπτομερείς, έγχρωμες εικόνες του πλανήτη.

Μια εφαρμογή που κυκλοφόρησε από το Jet Propulsion Lab της NASΑ για Mac και PC και ονομάζεται “Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα” ή “Eyes on the Solar ” θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε ζωντανές προσομοιώσεις της προσέγγισης του New Horizons στον πλανήτη από τον υπολογιστή σας.nasa Pluto

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ό, τι βλέπει, το πώς ελίσσεται και ό, τι θα φωτογραφήσει.

Να αναφέρουμε ξανά ότι είναι μόνο μια προσομοίωση, αλλά είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει από ένα διαστημικό σκάφος που βρίσκεται τόσο μακριά.

Το διαστημικό σκάφος θα φτάσει στο πιο κοντινό σημείο του Πλούτωνα σε περίπου 24 ώρες. Θα φτάσει στα 12.500 χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη, δίνοντας την ευκαιρία στους επιστήμονες αλλά και σε όλο τον κόσμο να απολαύσουν για πρώτη φορά κοντινά πλάνα του Πλούτωνα.

Καθώς πλησιάζει το New Horizons, συνεχίζει την φωτογράφιση, κάτι που θα επιτρέψει μια λεπτομερή χαρτογράφηση της επιφάνειας του πλανήτη για την πρώτη φορά.

Η NASA έχει ήδη αρχίσει τη δημοσίευση των φωτογραφιών του Πλούτωνα και του φεγγαριού του, Χάροντα. Οι φωτογραφίες παρέχουν απίστευτες γνώσεις για τους επιστήμονες.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από εδώ

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).