Η Microsoft επιβεβαιώνει την υποχρεωτική ενημέρωση των Windows 10

Πριν από μερικές μέρες είχαμε αναφέρει ότι η δεν θα επιτρέπει τον αποκλεισμό λήψης και εγκατάστασης ενημερώσεων με τα επερχόμενα Windows 10.windows 10

Από την έκδοση Windows 10 build 10240 η οποία λέγεται ότι είναι ένα υποψήφιο RTM η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αυτό θα ισχύει σύμφωνα με τους όρους που υπάρχουν στο EULA.

Οι υπολογιστές που τρέχουν Windows 10 Home θα λαμβάνουν ενημερώσεις και patches αυτόματα χωρίς να υπάρχει η επιλογή αποκλεισμού, ή άρνησης της υπηρεσίας.

Η συμφωνία αδειοδότησης των Windows 10 (ή EULA) αναφέρει:

The Software periodically checks for system and app updates, and and installs them for you.

You may obtain updates only from Microsoft or authorised sources, and Microsoft may need to update your system to provide you with those updates.

By accepting this agreement, you agree to receive these types of automatic updates without any additional notice.

ή στα Ελληνικά

Το λογισμικό ελέγχει περιοδικά το σύστημα για τη και την εφαρμογή ενημερώσεων που θα τις εγκαθιστά για σας.

Μπορείτε να αποκτήσετε ενημερωμένες εκδόσεις μόνο από τη Microsoft ή από εξουσιοδοτημένες πηγές, και η Microsoft μπορεί να χρειαστεί να ενημερώσει το σύστημά σας για να σας παρέχει ενημερώσεις.

Με την αποδοχή αυτής της συμφωνίας, συμφωνείτε με τη λήψη αυτών των τύπων αυτόματων ενημερώσεων χωρίς καμία επιπλέον ειδοποίηση.

 

Τι θα συμβεί όμως με τους χρήστες των Windows 10 Pro; Η συγκεκριμένη έκδοση των Windows είναι εφοδιασμένη με ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Windows Update for Business, και θα επιτρέπει στους διαχειριστές συστημάτων να αναβάλουν ή να καθυστερήσουν τις ενημερώσεις, για 8 μήνες.

Customers who are embracing Current Branch for Business do need to consume that feature update within the allotted time period of approximately eight months or they will not be able to see and consume the next security update.

Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές μπορούν να περιμένουν για περισσότερο από μισό χρόνο για να ανακαλύψουν αν υπάρχουν οποιαδήποτε ζητήματα με τις συγκεκριμένες ενημερώσεις και τότε μόνο να τις εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους.

Η έκδοση Windows 10 Enterprise τώρα. Η έκδοση για επιχειρήσεις θα έχει την δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας Long Term Service Branch (επίσης γνωστή και ως LTSB), η οποία θα επιτρέπει ενημερώσεις κάθε λίγα χρόνια και συνιστάται μόνο για εκείνους που δεν χρειάζονται απαραίτητα τα τελευταία και βελτιώσεις των Windows.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).