Οδοντίατρος 14.000 ετών

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία ανακοίνωσε την ενός δοντιού 14.000 χρόνων. Το γεγονός θα ήταν ασήμαντο αν το δόντι δεν είχε υποστεί “χειρουργική” επέμβαση από κάποιον οδοντίατρο της εποχής.. oldest dentistry οδοντίατρο

Το περιοδικό “Scientific Reports” αναφέρει ότι οι αρχαιολόγοι το ανακάλυψαν στην Chomper μια τοποθεσία στη βόρεια Ιταλία και ότι προέρχεται από την Παλαιολιθική εποχή, περίπου 13.820 έως 14.160 χρόνια πριν.

Ο Stefano Benazzi, παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, ο οποίος είναι ο συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε στο Discovery News ότι αν και οι ανασκαφές άρχισαν το 1988 εντόπισαν αυτήν την πρωτοποριακή οδοντιατρική απόδειξη 25 χρόνια αργότερα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα δόντι που περιείχε μια “εκτεταμένη οπή στο σμάλτο” η οποία έγινε πριν από το θάνατο του δείγματος που ήταν περίπου 25 ετών. Η κοιλότητα αυτή δείχνει ότι οι άνθρωποι που ζούσαν κατά την Παλαιολιθική εποχή διέθεταν “τουλάχιστον κάποια γνώση ς της νόσου”, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η αρχαία οδοντιατρική διαδικασία τρυπήματος της αδαμαντίνης θα πρέπει να έγινε με κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, όπως το ξύλο και το κόκαλο.

Σε πειράματα που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν ότι αυτός που ασχολήθηκε με την αρχαία οδοντιατρική πιθανότατα χρησιμοποίησε οδοντιατρικά εργαλεία από τα παραπάνω υλικά και τα ακόνιζε με πυριτόλιθο.

Περιττό να αναφέρουμε τον πόνο του ασθενή, εκτός και αν η ιατρική της Παλαιολιθική εποχής είχε προχωρήσει και στο τμήμα της αναισθησιολογίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).