HORNET εναλλακτικό Tor που διαχειρίζεται 93Gb το δευτερόλεπτο

Πέντε ακαδημαϊκοί ανέπτυξαν ένα εναλλακτικό δίκτυο Tor (HORNET) που μπορεί να χειριστεί κυκλοφορία μέχρι και 93Gb το δευτερόλεπτο, διατηρώντας παράλληλα την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας.

Το σύστημα HORNET είναι πιο ανθεκτικό από τα υπάρχοντα δίκτυα ανωνυμίας όπως το Tor σε παθητικές επιθέσεις και προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες κόμβο για μια “σχεδόν απεριόριστη” διάφορες πηγές.anonymous HORNET

Είναι το πνευματικό τέκνο του ερευνητή Chen Chen από το του . Ο ερευνητής ανέπτυξε το HORNET μαζί με τους Daniele Enrico Asoni, David Barrera, και Adrian Perrig του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης, και τον Έλληνα Γιώργο Δανέζη του University του Λονδίνου.

“Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές δρομολόγησης Onion, οι δρομολογητές HΟRNET δεν διατηρούν per- στάδια ή δεν τρέχουν υπολογιστικά δαπανηρές διαδικασίες για τη διαβίβαση των δεδομένων, επιτρέποντας στο σύστημα να τρέχει ομαλά καθώς προστίθενται νέα clients,” αναφέρει η ομάδα έγραψε στο paper HORNET: High-speed Onion Routing at the Network Layer (PDF).

“Το HORNET προσφέρει προστασία του ωφέλιμου υ από προεπιλογή, και μπορεί να αμυνθεί κατά ορισμένων επιθέσεων παγκόσμιας κατασκοπίας.

“Έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό: αντί να διατηρεί στάδια σε κάθε relay, η κατάσταση της σύνδεσης (όπως είναι τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης του onion) πραγματοποιεί εσωτερικές μεταφορές πακέτων headers, επιτρέποντας στους ενδιάμεσους κόμβους να λειτουργούν πιο γρήγορα ακόμα και σε μεγάλο αριθμό clients”

Η ομάδα υποστηρίζει ότι το HORNET έχει τόσο χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση πρωτοκόλλων ανωνυμίας όπως το Dovetail [PDF] χωρίς τις “σημαντικές υποβαθμισμένες εγγυήσεις ασφαλείας” τις οποίες τελικά μπορούν να παρακάμψουν εισβολείς, όπως οι κυβερνητικές υπηρεσίες που έχουν παγκόσμιες δυνατότητες ς δεδομένων.

Η ταχύτητα του HORNET είναι δυνατή εν μέρει μέσω της χρήσης της συμμετρικής κρυπτογραφίας για τη διαβίβαση των δεδομένων που δεν απαιτούν per-flow στάδια σε ενδιάμεσους κόμβους.

“Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στους κόμβους του HORNET την επεξεργασία ανώνυμης κίνησης στα 93 Gb το δευτερόλεπτο, προσθέτοντας ελάχιστη επιβάρυνση ανά επιπλέον επεξεργασία ανώνυμων καναλιών,” αναφέρει η ομάδα.

Αναφέρουν επίσης ότι η πλατφόρμα ανοίγει το δρόμο για ανώνυμο Internet μέσα από μικρούς συμβιβασμούς στο μέγεθος των headers κάτι που θα ωφελήσει σημαντικά την ασφάλεια και θα διατηρήσει την υψηλή απόδοση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).