Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού: Μην εγκαταστήσετε τα Windows 10

Το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation) δημοσίευσε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση που προτρέπει σε όλους να απορρίψουν τα Windows 10 της που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και εισέλθουν στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού εγκαθιστώντας μια διανομή Linux.windows 10 infographic

Το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού καλεί όλους να απορρίψουν τα Windows 10 και να ενωθούν μαζί μας στον κόσμο του ελεύθερου λογισμικού. Όπως όλα τα ιδιόκτητο λογισμικό, τα Windows 10 βάζει αυτούς που το χρησιμοποιούν υπό τον έλεγχο του ιδιοκτήτη του. Το ελεύθερο λογισμικό όπως το GNU/Linux μεταχειρίζεται τους επί ίσοις όροις και τους δίνει τον έλεγχο της ψηφιακής ζωής τους“, αναφέρει η δήλωση.

Linux, Mac OS X, Windows, BSD, Solaris: η επιλογή είναι δική σας!

Στη δήλωση του, το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού κατηγορεί τη Microsoft για τη χρήση “δρακόντειων νόμων” που κρατάνε τους χρήστες μακριά από τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος των Windows, δηλώνοντας ότι “επειδή είναι θεμελιωδώς ανασφαλή και χλευάζουν την ιδιωτική ζωή, αφού τα Windows είναι ένα ανοικτό παράθυρο επάνω σε σας.”

Οι χρήστες υπολογιστών από όλο τον κόσμο με τις οδηγίες που παρέχει το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα λειτουργικό σύστημα GNU/Linux και να μην αναβαθμίσουν σε Windows 10.

Υπάρχουν πάρα πολλές , για να επιλέξετε την κατάλληλη για σας.

Σαν tip από το iGuRu.News, αν επιλέξετε να εγκαταστήσετε Linux, θα πρέπει να βγείτε εντελώς από την λογική των Windows. Αν είχατε συνηθίσει ορισμένες εφαρμογές που τρέχατε στην πλατφόρμα του Windows, καλό θα ήταν να τις ξεχάσετε μετά την μετάβαση σας σε Linux.

Σε Linux σκάψου Linux

Φυσικά υπάρχει τρόπος να τρέξετε εφαρμογές των Windows σε περιβάλλοντα Linux, αλλά είναι χάσιμο χρόνου. Το Linux διαθέτει χιλιάδες εναλλακτικές εφαρμογές που θα καλύψουν όλες σας τις ανάγκες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).