Image Analysis Toolbox δείτε πως βλέπουν τα ζώα

Image Analysis Toolbox: Αναρωτηθήκατε ποτέ πως βλέπει ένα ζώο; Πως είναι οι εικόνες που βλέπουμε γύρω μας στα μάτια ενός ζώου; Σε περίπτωση, που σας απασχολεί μπορείτε να το ανακαλύψετε χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική σας και τον υπολογιστή σας.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Exeter ανέπτυξαν μια πολυφασματικής βαθμονόμησης και Ανάλυσης Εικόνας (Multispectral Image Calibration and Analysis Toolbox ή απλά Image Analysis Toolbox), η οποία θα σας επιτρέψει να δείτε τα χρώματα που βλέπουν τα ζώα σε φωτογραφίες σας. Image Analysis Toolbox

Το πρόγραμμα διανέμεται δωρεάν από το πανεπιστήμιο και έτσι αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να το κατεβάσατε.

Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να επιλέξετε το ζώο από μια μεγάλη λίστα. Με βάση αυτή σας την επιλογή, το λογισμικό θα σας παρέχει συμβουλές για να ρυθμίσετε την φωτογραφική σας μηχανή.

Μόλις έχετε τις φωτογραφίες μπορείτε να τις φορτώσετε στον υπολογιστή σας και το πρόγραμμα θα τρέξει την αυτόματη βαθμονόμηση, που διαχωρίζει τα χρώματα σε διαφορετικές στρώσεις.

Τελικά θα σας δώσει μια με τα χρώματα που βλέπει το ζώο που επιλέξατε.

Αυτό σημαίνει ότι αν η επιλέξετε ένα μη-πρωτεύον θηλαστικό, για παράδειγμα, το κόκκινο φάσμα θα απουσιάζει – ο άνθρωπος και οι πίθηκοι του Παλαιού Κόσμου είναι τα μόνα θηλαστικά που είναι σε θέση να δουν το μπλε, το κίτρινο και το κόκκινο, δηλαδή όλα τα βασικά χρώματα.

Εάν το ζώο που επιλέξατε ήταν ένα πουλί, ερπετό, αμφίβιο ή έντομο, ωστόσο, τα χρώματα μπορεί να βασίζονται σε ένα συνδυασμό από τέσσερα ή και περισσότερα βασικά χρώματα. Image Analysis Toolbox

Επίσης, μπορεί να συμπεριλαμβάνουν χρώματα από το υπεριώδες φάσμα, το οποίο δεν μπορούμε να δούμε χωρίς ειδικές κάμερες πλήρους φάσματος.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται πολύ σύνθετα, για τους ερευνητές είναι απλά, γιατί έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την εφαρμογή σε πολύ καινοτόμες ιδέες. Το λογισμικό για παράδειγμα έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την του χρώματος του προσώπου της γυναίκας κατά τον κύκλο ωορρηξίας (αποκαλύπτοντας χρώματα που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να δει, για να μελετήσουν την αλλαγή χρώματος σε καβούρια, και να καταλάβουν πώς τα πουλιά χρησιμοποιούν το καμουφλάζ για να προστατεύσουν τα αυγά τους.

Το Multispectral Image Calibration and Analysis Toolbox ή Image Analysis Toolbox αναπτύχθηκε από την ομάδα του Δρ Jolyon Troscianko. Είναι διαθέσιμο για λήψη, από τα παρακάτω links

Κατεβάστε το Multispectral Image Calibration and Analysis Toolbox

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).