Facebook Google Microsoft Twitter Yahoo κατά της παιδικής πορνογραφίας

Το Facebook, η Google, η Microsoft, το και η Yahoo ανακοίνωναν επίσημα ότι θα χρησιμοποιήσουν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την ανίχνευση και το μπλοκάρισμα εικόνων παιδικής πορνογραφίας.facebook google microsoft twitter yahoo child pornography

Οι πέντε εταιρείες συνεργάζονται με τη Watch Foundation (IWF), η οποία θα παρέχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων εικόνων παιδικής πορνογραφίας που έχει συλλέξει.

Χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τεχνικούς της Google, σε με τη Microsoft, οι εταιρείες θα πρέπει θα σκανάρουν το ψηφιακό αποτύπωμα κάθε εικόνας και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με την βάση δεδομένων της IWF.

Έτσι θα μπορούν να αποτρέπουν τους τους χρήστες να ανεβάζουν και να μοιράζονται τέτοιες .

Το ψηφιακό αποτύπωμα, που συνήθως αναφέρομε και σαν hash, ή τιμή κατακερματισμού, είναι μοναδικό για κάθε εικόνα και έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τις προαναφερθείσες εταιρείες για να επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες πνευματικών δικαιωμάτων να αναφέρουν κακή χρήση του περιεχόμενού τους στο Web.

Τώρα, η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από RIAA και την MPAA θα αξιοποιηθεί για την καλύτερη καταπολέμηση χρηστών που κατακλύζουν καθημερινά το Web με κακοποιημένων παιδιών.

Προς το παρόν έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους μόνο οι πέντε εταιρείες για την εφαρμογή του εν λόγω συστήματος, αλλά σύντομα μάλλον θα ενταχθούν και άλλες.

Μαζί με τις πέντε εταιρείες που αναφέραμε σαν μέλη της Internet Watch Foundation, είναι και η Apple, η AOL, η Cisco, η Dropbox, η GoDaddy, η OpenDNS, η Sophos, η Symantec, η , και πολλές άλλες.

Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι η εν λόγω τεχνική θα παρουσιάσει αποτελέσματα μόνο στον επιφανειακό ιστό, και όχι στο Dark Net που είναι και το μέρος που ξεκινάει το πρόβλημα.

Έτσι θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η εν λόγω από τις μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες είναι μάλλον μια πράξη εντυπωσιασμού για να αποκομίσουν τα εύσημα, καθώς το πρόβλημα δεν θα λυθεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).