Τα πρώτα μαρούλια της NASA μεγαλωμένα στον ISS

Οι αστροναύτες της NASA ετοιμάζονται να δοκιμάσουν το πρώτο νωπό λαχανικό που καλλιεργήθηκε στο : κόκκινο μαρούλι.

Τα μέλη του πληρώματος του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού (ISS) θα δοκιμάσουν τα μαρούλια που καλλιεργήθηκαν για ένα πείραμα της NASA. Το Veg-01 είχε σαν στόχο να δοκιμάσει ένα σύστημα ανάπτυξης φυτών.nasa veggie

Δίνοντας νέο νόημα στην “καθαρή διατροφή”, οι αστροναύτες θα πρέπει πρώτα να καθαρίσουν τα φυλλώδη λαχανικά με κιτρικού οξέος, για να είναι σίγουροι ότι τα τρόφιμα έχουν απολυμανθεί και είναι ασφαλή για τη διατροφή τους.

Όμως οι αστροναύτες δεν επιτρέπεται να καταβροχθίσουν όλη την παραγωγή. Τα μισά λαχανικά θα πρέπει να συσκευαστούν, να καταταχθούν για να επιστρέψουν στη Γη για περαιτέρω επιστημονική .

Το πείραμα Veg-01 αποτελεί ένα κρίσιμο μέρος του ταξιδιού της NASA στον Άρη, αφού σχεδιάζει ότι το πλήρωμα θα καλλιεργεί το δικό του φαγητό, στις αποστολές εξερεύνησης μακράς διάρκειας.

Όσο μακρύτερα από τη Γη πάει ο άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να είναι σε θέση να καλλιεργεί φυτά για την τροφή του, την ανακύκλωση της ατμόσφαιρας αλλά και για ψυχολογικά , ανέφερε η επιστήμονας της NASA Δρ Gioia Massa.

Οι αστροναύτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το project Veggie για ψυχαγωγικούς λόγους, κάνοντας κηπουρική κατά τη διάρκεια μεγάλων διαστημικών αποστολών, σύμφωνα με τη NASA.

Τα φυτά στεγάζονται σε μια πτυσσόμενη και επεκτάσιμη μονάδα Veggie, που διαθέτει μια επίπεδη οθόνη φωτός με κόκκινα, μπλε και πράσινα LED που βοηθάνε στην ανάπτυξη και την παρατήρηση των φυτών.

Μέχρι τώρα, οι αστροναύτες του ISS ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση σε περιορισμένα είδη φρούτων και λαχανικών, όπως ανέφερε η Gioia Massa.

“Το πλήρωμα έχει μερικά φρέσκα φρούτα ή λαχανικά, όπως καρότα και μήλα, με κάθε διαστημόπλοιο ανεφοδιασμού.”

“Αλλά η ποσότητα είναι περιορισμένη και βέβαια πρέπει να καταναλώνονται γρήγορα.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).