Αποκαλύφθηκαν πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ NSA και AT&T

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών των , η AT&T έχει μια “εξαιρετική συνεργασία εδώ και δεκαετίες” σχέση με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) όπως δημοσιεύτηκε το Σάββατο.atxt nsa

Επικαλούμενη πρόσφατα ανακοινωθέντα έγγραφα της NSA που χρονολογούνται από το 2003 έως και το 2013, η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η AT&T χαρακτηρίζεται από την υπηρεσία συλλογής δεδομένων σαν “εξαιρετικά συνεργατική” με μια “μεγάλη προθυμία να βοηθήσει” στην επιτήρηση της ς στο διαδίκτυο.

Τον Ιούνιο του 2013, ο Edward Snowden διέρρευσε χιλιάδες έγγραφα στα μέσα μαζικής ς. Τα νέα έγγραφα που διέρρευσε δείχνουν ότι η AT&T παραχώρησε πρόσβαση στην NSA σε “δισεκατομμύρια που έχουν περάσει από τα εγχώρια δίκτυα της”, αναφέρουν οι Times.

Η δημοσίευση ανέφερε επίσης ότι η AT&T βοηθούσε παρέχοντας και “τεχνική βοήθεια” για “υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων όλων των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο, των Ηνωμένων Εθνών.”

Τα έγγραφα αυτά δείχνουν επίσης ότι ο προϋπολογισμός της NSΑ για τη σχέση της με την AT&T ήταν ο διπλάσιος από αυτούς που χρησιμοποιούσε για άλλες εταιρείες, καθώς η AT&T παραχωρούσε 17 κόμβους της στο διαδίκτυο των ΗΠΑ για .

Οι Times αναφέρουν επίσης ότι τα νέα έγγραφα δεν κατονομάζουν την AT & T, αλλά ότι η ανάλυση από τους δημοσιογράφους της αποκάλυψε “αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν την εταιρεία.”

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, μέσα στους πρώτους λίγους μήνες της συνεργασίας της NSΑ και της AT&T, η υπηρεσία απέκτησε πρόσβαση σε “400 δισεκατομμύρια αρχεία μεταδεδομένων.”

Με το πρόγραμμα Fairview άρχισαν επίσης να συλλέγουν “περισσότερα από ένα εκατομμύριο μηνύματα τη μέρα με το σύστημα ς λέξεων-κλειδιών” στην έδρα της NSΑ στο Fort Meade.

Μέχρι το 2011, η AT&T παρέδωσε “πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια εγχώριες κλήσεις κινητών,” μόλις μήνες πριν από την δέκατη επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Μέχρι το 2013, το πρόγραμμα “επεξεργαζόταν 60 εκατομμύρια μηνύματα τη μέρα απεσταλμένα από ξένους σε ξένους.”

“Είναι μια εταιρική σχέση και όχι μια συμβατική σχέση”, λέει ένα από τα έγγραφα, που αναφέρεται στη σχέση της AT&T με την NSΑ υποδεικνύοντας πως ήταν άκρως συνεργατική και όχι υποχρεωτική.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).