Sound-Proof έλεγχος ταυτότητας 2 παραγόντων με ήχους του περιβάλλοντος

Sound-Proof: Ο έλεγχος ς δύο παραγόντων μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην προστασία των ηλεκτρονικών σας λογαριασμών, αλλά είναι σίγουρα ένας επιπλέον μπελάς. 2fa Sound-Proof

Είναι γνωστό το γεγονός ότι μερικοί δεν διακινδυνεύουν την παραβίαση των λογαριασμών τους και έτσι χρησιμοποιούν (το συνιστούμε ανεπιφύλακτα) την χρονοβόρα αλληλεπίδραση με τα smartphones τους.

Όπως φαίνεται όμως αναπτύσσεται ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Sound-Proof. Είναι μια νέα εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο ταυτότητας των log-ins με τους ήχους του περιβάλλοντος.

Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, το οποίο αναπτύσσει την εφαρμογή Sound-Proof, αναφέρει:

Με το Sound-Proof, ο δεύτερος παράγοντας ελέγχου ταυτότητας είναι η εγγύτητα του τηλεφώνου του χρήστη με τη συσκευή που χρησιμοποιείται για να συνδεθείτε. Η εγγύτητα των δύο συσκευών επαληθεύεται συγκρίνοντας το θόρυβο του περιβάλλοντος που καταγράφονται από τα μικρόφωνά τους. Η καταγραφή και σύγκριση του ήχου είναι παρόμοια με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Η ερευνητική ομάδα λέει ότι η εφαρμογή Sound-Proof είναι εύκολη στη χρήση και λειτουργεί με τα σημερινά smartphones και όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης, χωρίς – αν και θα απαιτούσε μια εφαρμογή για κινητά (ήδη αναπτύσσονται εφαρμογές για iOS και Android). Φυσικά χρειάζεται και μια στο .

Το εργαλείο ανεβάζει μόνο την ψηφιακή υπογραφή των ήχων, και όχι τους πραγματικούς ήχους, για ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Ακούγεται πολύ πρακτικό, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανά προβλήματα.

Ας πούμε το σενάριο του κάποιος να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με σας και προσπαθεί να παραβιάσει τον λογαριασμό σας με ένα γνωστό πρόσβασης. ό χώρος θα μπορούσε να είναι μια καφετέρια μια βιβλιοθήκη ή ένα σχολείο.

Οι ερευνητές παραδέχονται αυτό θα μπορούσε να συμβεί, και προσπαθούν να το επιλύσουν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).