NASA: όχι δεν θα μας χτυπήσει αστεροειδής τον Σεπτέμβριο

Και όμως η NASA δημοσίευσε επίσημη ανακοίνωση! Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες που αναφέρουν ότι θα μας έρθει ο ουρανός στο κεφάλι. Η φήμη αναφέρει ότι ένας βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη και θα μας χτυπήσει σίγουρα κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο.nasa earth-16

Μάλιστα οι “ειδικοί” αναφέρουν ότι η ημερομηνία πρόσκρουσης θα είναι κάπου μεταξύ 15 και 28 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά το σημείο της πρόσκρουσης, οι “επιστήμονες” το τοποθετούν κάπου κοντά στο Πουέρτο Ρίκο.

Με λίγα λόγια, έρχεται η κόλαση: Ο Ατλαντικός και οι ακτές του Κόλπου του Μεξικού και των ΗΠΑ θα εξαφανιστούν, όπως ακριβώς θα γίνει και με την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Συνήθως οι φήμες για τους αστεροειδείς που θα συγκρουστούν με τον πλανήτη μας και να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα αγνοούνται από τους αστρονόμους, και πολύ καλά το κάνουν γιατί είναι χάσιμο χρόνου.

Αυτή τη φορά όμως είχαμε επίσημη διάψευση από τη NASA, η οποία μάλλον δεν είχε άλλη από το να παρέμβει και να βάλει τέλος στην διαδικτυακή υστερία.

“Δεν υπάρχει καμία επιστημονική – και ούτε ένα ίχνος αποδείξεων – ότι κάποιος αστεροειδής ή οποιοδήποτε άλλο ουράνιο σώμα θα επηρεάσει τη Γη αυτές τις ημερομηνίες,” δήλωσε ο Paul Chodas, διευθυντής του τμήματος παρατήρησης κοντινών αντικειμένων στη Γη της NASA στο Jet Propulsion Laboratory.

Για όσους από εσάς θέλουν να μάθουν και το ποσοστό των πιθανοτήτων να μας χτυπήσει αστεροειδής τα επόμενα 100 χρόνια: είναι μόνο 0,01%.

Το ποσοστό προέρχεται από επιστήμονες οι οποίοι χρησιμοποιούν διαστημικά και επίγεια τηλεσκοπία για να παρακολουθούν κομήτες και αστεροειδείς που περνούν 48 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, έτσι μάλλον είναι να υποθέσουμε ότι οι τους είναι σωστές.

“Ούτε ένα από τα γνωστά δεν θα χτυπήσει τον πλανήτη μας κατά τον επόμενο αιώνα,” αναφέρει ο ερευνητής της NASA Paul Chodas.

Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, εκτός φυσικά και αν είστε Γαλάτες!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).