Ενεργοποιήστε τα Windows 10 μετά από μια καθαρή εγκατάσταση

Ο επίσημος τρόπος αναβάθμισης ενός παλαιού λειτουργικού συστήματος (Windows 7, 8, 8.1) σε Windows 10 είναι να το αναβαθμίσετε, ενώ εξακολουθεί να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας και ενώ λειτουργεί.windows 10 devices

Μερικοί όμως προτιμούν να κάνουν μια καθαρή εγκατάσταση η οποία, σύμφωνα με τη Microsoft, δεν θα ενεργοποιήσει δωρεάν τα Windows 10, αν δεν προηγηθεί η διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω.

Για όσους δεν γνωρίζουν, μια καθαρή εγκατάσταση είναι χρήσιμη αν θέλετε να εγκαταστήσετε το νέο χωρίς “σκουπίδια” ή αν δεν έχετε πρόσβαση στο παλιό σας πια.

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες της Microsoft, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το παλιό λειτουργικό σύστημα για πρώτη φορά πριν την εκτέλεση της αναβάθμισης, αλλιώς δεν θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τα Windοws 10.

Παρακάτω θα περιγράψουμε ένα τρόπο καθαρής εγκατάστασης που σας δίνει την δυνατότητα ενεργοποίησης ακόμα και αν δεν έχετε εγκαταστήσει τα Windοws 10 μέσα από το παλαιό σας λειτουργικό σύστημα πριν ή αν το εγκαταστήσετε σε νέο .

Συμβουλή: Πριν να προχωρήσετε, φροντίστε να κάνετε ένα καλό backup στην υπάρχουσα εγκατάσταση των Windows, για να μπορείτε να την επαναφέρετε, αν κάτι πάει στραβά.

Χρειάζεστε τα Windows 10 σε μορφή ISO. Εάν δεν έχετε το αρχείο τρέξτε το εργαλείο της Microsoft για να κατεβάσετε και ν δημιουργήσετε ένα DVD ή ένα USB.

Αν δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία δημιουργίας DVD Ή USB, μπορείτε πολύ απλά να εξαγάγετε τα του ISO σε ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας και να τρέξετε από εκεί το setup.exe. .

Πριν αρχίσετε την εγκατάσταση όμως ας σιγουρευτούμε ότι θα μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τα Windows 10 μετά την εγκατάσταση. 

Από το DVD ή το USB. ή από το φάκελο που τοποθετήσατε τα Windows 10 ανοίξτε το φάκελο sources και κάντε drag & drop το αρχείο gatherosstate.exe  στην επιφάνεια εργασίας.

Στο δικό μας παράδειγμα, ανοίξαμε το ISO με την εφαρμογή UltraISO και τοποθετήσαμε το gatherosstate.exe στο φάκελο iGuRu.News.

1 win isoΤο αρχείο αυτό θα σας χρειαστεί αργότερα. Προς το παρόν και πριν την εγκατάσταση θα πρέπει να το τρέξετε, και θα δημιουργήσει GenuineTicket.xml στον ίδιο φάκελο. Αυτό το αρχείο θα σας είναι απαραίτητο αργότερα. Έτσι θα πρέπει να το αντιγράψετε σε ένα USB drive ή σε κάποιον άλλο δίσκο που δεν θα επηρεαστεί από την εγκατάσταση.
Τώρα μπορείτε να πραγματοποιήσετε την καθαρή εγκατάσταση των Windows 10. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε κάποιο κλειδί προϊόντος.
Μόλις τελειώσετε την εγκατάσταση και συνδεθείτε στα Windows 10, αντιγράψτε το αρχείο GenuineTicket.xml στο C:- ProgramData – Microsoft – Windows – ClipSVC – GenuineTicket.1 iguru
Ο φάκελος είναι κρυμμένος από προεπιλογή. Αν δεν μπορείτε να τον δείτε, επιλέξτε Αρχείο – Επιλογές – Προβολή – Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου.
Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Όταν ξεκινήσουν τα Windows 10, θα είναι ενεργοποιημένα.

Deskmodder, Reddit

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).