Google: Νέα δικαστική διαμάχη για πλαστά αποτελέσματα αναζήτησης

Νέα προβλήματα για την στην Ινδία, όπου η Επιτροπή ανταγωνισμού έρευνα το αν η κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στο πεδίο των αναζητήσεων στο , παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στον ανταγωνισμό της χώρας. google

Τα προκαταρκτικά πορίσματα των τριών ετών που έχουν υποβληθεί ήδη υποβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ινδίας στην Google.

Η έρευνα περιστρέφεται γύρω από καταγγελίες που υποβλήθηκαν από διάφορες ιστοσελίδες που υποστηρίζουν ότι η Google υποβαθμίζει δικές τους υπηρεσίες στα προβάλλοντας άλλες.

Οι ισχυρισμοί είναι παρόμοιοι με άλλες κατηγορίες παράνομης αυτοπροβολής των υπηρεσιών της Gοogle στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου.

Η εταιρεία έχει προθεσμία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου να απαντήσει στα προκαταρκτικά πορίσματα της Ινδίας, αν και η προθεσμία αυτή θα μπορούσε να επεκταθεί.

Η Gοogle φυσικά αναφέρει ότι είναι σίγουρο ότι έχει γίνει κάποιο λάθος (Who me?)

Τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε επίσημα μήνυση στην Gοogle για παραβίαση του δίκαιου ανταγωνισμού της ΕΕ με την κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αναζήτηση για να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της.

Η εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμα ύψους μέχρι και 6,4 δις δολαρίων, ή περίπου το 10 τοις εκατό των παγκόσμιων εσόδων της.

Την περασμένη εβδομάδα, η Gοogle κατέθεσε απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δήλωσε ότι οι αντιμονοπωλιακές ισχυρισμοί της Ένωσης ήταν ανακριβείς και αβάσιμες.

“Πιστεύουμε ότι [η Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής] τα προκαταρκτικά συμπεράσματα είναι λάθος”, δήλωσε ο γενικός σύμβουλος της Gοogle και SVP Kent Walker από μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).