Mozilla: Hacked το bug-tracking σύστημα Bugzilla

Το ίδρυμα Mozilla μόλις έκανε γνωστό ότι κατάφεραν τον περασμένο μήνα να παραβιάσουν το bug-tracking “Bugzilla.” Από το σύστημα γνωστοποιήσεων των bugs κατάφεραν να υποκλέψουν σχετικά με τις πιθανές αδυναμίες του προγράμματος περιήγησης Firefox.bugzilla Logo

Tο ίδρυμα Mozilla αναφέρει ότι οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Bugzilla στο σημείο του που αποθηκεύονται ασφαλείς πληροφορίες και ευαίσθητα δεδομένα, το οποίο σε αντίθεση με τον υπόλοιπο χώρο αποθήκευσης δεν είναι στο κοινό.

Το ίδρυμα συμπλήρωσε ότι αμέσως μετά την ανακάλυψη της παραβίασης οι λογαριασμοί που επηρεάζονταν έκλεισαν και επήλθαν ορισμένες αλλαγές για τη βελτίωση της συνολικής ασφάλειας και για να αποφευχθεί η επανάληψη του γεγονότος.

Μία από αυτές τις αλλαγές είναι ότι πλέον το σύστημα απαιτεί από όλους τους που είναι εξουσιοδοτημένοι για να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες από άποψη να αλλάζουν τους κωδικούς τους και να χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Υπάρχουν, επίσης, και νέα όρια σε κάθε επίπεδο προνομιακού χρήστη, ούτως ώστε εάν ένας λογαριασμός παραβιαστεί μελλοντικά, ο εισβολέας δεν θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα.

Και αν ανησυχείτε για την ασφάλεια σας, επειδή εκλάπησαν δεδομένα που αφορούν bugs του browser, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε, καθώς οι προγραμματιστές του Mozilla επιδιόρθωσαν τα πάντα στην έκδοση του Firefox που κυκλοφόρησε τέλος του περασμένου μήνα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).