Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα τερματισμού – αφύπνισης στο Mac σας

Ο προγραμματισμός ενός Mac για τον τερματισμό του ή την αφύπνισή του, είναι κατά βάση κάτι το ασήμαντο πλέον αφού η Apple έχει συμπεριλάβει μια απλή στην χρήση διεπαφή εντός του παραθύρου προτίμησης εξοικονόμησης ενέργειας στις Προσεις Συστήματος OS Χ.apple mac shutdown pmset

Αν και η Apple προσπαθεί να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για τους χρήστες της, εντούτοις έχει παραμελήσει να παρέχει τα μέσα για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα, όπως ο καθορισμός της ώρας αφύπνισης του Mac σας τη Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο στις 8:00 π.μ., και ο τερματισμός του κάθε μέρα στις 23:00 μ.μ.

Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι για να παρακάμψετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τη εντολή pmset του προγράμματος γραμμής εντολών. Αυτό το μικρό εργαλείο επιτρέπει να χειριστείτε εύκολα τις ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας του Mac σας, κάτι που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε γρήγορα μια απλή αφύπνιση και ένα τερματισμό βάση κάποιου σχεδίου.

Το πιο σημαντικό, με τη βοήθεια του pmset μπορείτε να ρυθμίσετε το Μac σας να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποίηθεί οποιαδήποτε ημέρα της εβδς, όχι μόνο τις καθημερινές, τα Σαββατοκύριακα ή κάθε ημέρα της εβδομάδας, αλλά και χρησιμοποιώντας ένα πιο πολύπλοκο σύστημα όπως ένα συνδυασμό καθημερινών ημερών και Σαββατοκύριακα.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν από τη δημιουργία μιας νέας χρονο-ς για το Mac σας είναι να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού πατώντας τα πλήκτρα ⌘ + SPACE, ανοίξτε το Spotlight, γράψτε “” και να πατήσετε το ENTER.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή ως root (για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον κωδικό του root στο Μac) για να προγραμματίσετε το Mac σας

sudo pmset repeat wakeorpoweron MWFU 07:30:00 shutdown MWRSU 22:00:00

Στο παραπάνω παράδειγμα, είπαμε στο Μac να ενεργοποιηθεί στις 7:30 π.μ. την Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, και να απενεργοποιηθεί τη Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή στις 22:00.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο σύνολο των ημερών που να ταιριάζει με το πρόγραμμά σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη σειρά ημερών, χρησιμοποιώντας για κάθε μέρα το αντίστοιχο σύμβολο από την ακόλουθη συντετμημένη λίστα:

Ημέρα Κώδικας
Δευτέρα M
Τρίτη T
Τετάρτη W
Πέμπτη R
Παρασκευή F
Σάββατο S
Κυριακή U

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).