Social: Μέχρι σε ποιο σημείο μπορούμε να μοιραζόμαστε δεδομένα;

Η κοινή χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( Media) έχει γίνει δίκοπο μαχαίρι. Είναι διασκεδαστικό να μοιράζεστε από τις ζωές σας, καθώς βοηθούν στο να μείνετε πιο κοντά με τους δικούς σας και με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά μερικές φορές τα δεδομένα που διατίθενται στα (social media) είναι τόσα πολλά που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την προσωπική σας ασφάλεια.privacy Social Social Social Social

Το ερώτημα που μας απασχολεί είναι: Μέχρι σε ποιο σημείο μπορούμε να μοιραζόμαστε δεδομένα στα social media πριν γίνει πρόβλημα για εμάς και για τους άλλους;

Όταν περιέχουν πληροφορίες της τρέχουσας θέσης σας

Ο διαμοιρασμός δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να γίνει ένα πραγματικό προσωπικό ζήτημα ασφάλειας, όταν εμφανίζετε την τρέχουσα τοποθεσίας σας. Κάθε φορά που κάνετε “check-in”, για να δείξετε στους φίλους που βρίσκεστε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πληροφορία δεν είναι ορατή μόνο από τους στενούς σας φίλους.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δημοσιεύοντας μια γεωγραφική ετικέτα με ένα αυτοπορτρέτο σας, ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, αφήσει τον καθένα να γνωρίζει ότι δεν βρίσκεστε στο σπίτι σας.

Όταν κάνετε tag μέλη της οικογένειάς σας ή τους αγαπημένους σας

Το να κάνετε tag τους άλλους στις φωτογραφίες σας ή στις δημοσιεύσεις σας, μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο, αλλά θα μπορούσε να τους θέσει σε κίνδυνο.

Αν είστε σε διακοπές μαζί με κάποιο φίλο, ή μέλος της οικογένειας και δημοσιεύσετε μια φωτογραφία που σας εμφανίζει στα Κύθηρα, φανερώνετε σε όλους που είσαστε και πόσο μακριά βρίσκεστε από το σπίτι σας. Είναι σαν να τους λέτε “έχετε γύρω στις 8 ώρες.”

Φυσικά να αναφέρουμε και το tagging στα παιδιά, καθώς φανερώνουν την ταυτότητα του παιδιού σε ξένους. Ακόμα κι αν στο tag δεν χρησιμοποιείται το αληθινό όνομα του παιδιού, κάποιος που συλλέγει πληροφορίες μπορεί να μάθει αρκετά πράγματα, όπως ποιοι είναι οι γονείς και μου μένετε.
Να αναφέρουμε ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεγελάσουν το παιδί, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του.

Κρατήστε λοιπόν τα tags για τον εαυτό σας όπως και τα check-in σας. Μην το κάνετε για άλλους, αν δεν έχετε την ρητή τους άδεια.

Όταν μοιράζεστε δεδομένα από την εργασία σας

Κάθε φορά που σας έρχεται η επιθυμία να μιλήσετε για κάποιο περιστατικό στη δουλειά σας, θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ καλά. Θα μπορούσατε ενδεχομένως να χάσετε τη δουλειά σας, ειδικά αν δημοσιεύσετε κάτι κακό για το αφεντικό σας ή την εταιρεία που εργάζεστε. Σαν υπάλληλος, είστε εκς της εταιρείας που εργάζεστε, και τα λόγια και οι πράξεις σας θα μπορούσαν δυνητικά να της προκαλέσουν ζημία.

Ακόμα και αν διαγράψετε αυτό που γράψατε, μπορεί κάποιος να πρόλαβε να πάρει κάποιο screenshot, το οποίο μπορεί να βρεθεί στα χέρια του προϊσταμένου σας ή στα τοπικά νέα.

Να αναφέρουμε και το ενδεχόμενο διαρροής αποκλειστικών πληροφοριών, που θα μπορούσε να δώσει σε έναν ανταγωνιστή το πλεονέκτημα. Παράδειγμα: δημοσιεύετε ότι είστε πολύ πιεσμένοι γιατί έχετε να προλάβετε μια προθεσμία για την παρουσίαση ενός νέου προϊόντος.
Έτσι ένας ανταγωνιστής θα μπορούσε να παρουσιάσει το προϊόν του πριν από το δικό σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).