StatCounter: χρήστες των Windows 10 γυρίζουν σε παλαιότερα λειτουργικά

Τα 10 κυκλοφόρησαν επίσημα στις 29 Ιουλίου και η Microsoft από τότε δείχνει να παροτρύνει τους χρήστες των Windows 7 , 8 και 8.1 με διάφορους τρόπους, να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους.

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτή η έκδοση του λειτουργικού συστήματος είχε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά υιοθέτησης από το κοινό που σημειώθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία. Μερικοί αναφέρουν μάλιστα ότι αποδίδουν ακόμα καλύτερα και από τα Windows 7 στις πρώτες 30 ημέρες από την κυκλοφορία τους στην αγορά.windows 10 black

Η Microsoft έχει δηλώσει ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν πάνω από 75 εκατομμύρια υπολογιστές που έχουν εγκαταστήσει τα Windows 10, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φθάσει τα 100 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του μήνα.

Όμως όπως μπορείτε να δείτε στα που δημοσίευσε το για τις πρώτες 40 μέρες διάθεσης των Windows 10, δηλαδή μεταξύ της 29ης Ιουλίου και της 7ης Σεπτεμβρίου, η απόδοση του νέου λειτουργικού συστήματος είναι γεμάτη από σκαμπανεβάσματα και φαίνεται πολύ παρόμοια με εκείνη των Windows 7 και .1.

Τι εννοούν τα στοιχεία; Υπάρχουν ορισμένοι χρήστες που μετακινούνται από τα Windows 7 και τα Windows 8.1 στα 10 γιατί ήθελαν απλά να δοκιμάσουν το νέο λειτουργικό, και στη συνέχεια, αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω.

Σημείο αιχμής στις εγκαταστάσεις των Windows 10 ήταν η 6η Σεπτεμβρίου, όταν το λειτουργικό χτύπησε το 8,09 τοις εκατό του μεριδίου της αγοράς, πριν πέσει την αμέσως επόμενη μέρα στο 7,42%. Την ίδια ημέρα, τα Windows 7 έφτασαν στην πιο σημαντικό πτώση τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό δηλαδή του 49,93%, αλλά χτύπησαν το 51,33 τοις εκατό την 7η Σεπτεμβρίου.

Τα Windows XP ήταν η μόνη έκδοση λειτουργικού συστήματος που έχει μια σταθερή απόδοση, αν και το γράφημα δείχνει επίσης μερικά σκαμπανεβάσματα. Όμως το αρχαίο λειτουργικό δείχνει να έχει σταθερά ακόμα ένα μερίδιο της αγοράς που είναι πάνω από το 9%.

windows 10 stats

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).