FireEye το διπλωματικό τοπίο επηρεάζει τις επιθέσεις στο Internet

FireEye: Μήπως παρατηρήσατε ότι οι κυβερνο από τη Ρωσία έχουν αυξηθεί; Μια εξήγηση μπορεί να είναι οι κυρώσεις που της έχουν  επιβληθεί για την . hackers FireEye

Από την άλλη οι επιθέσεις από το Ιράν έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες, χάρη στην πρόσφατη πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

Ο David DeWalt, επικεφαλής exec της FireEye, ανέφερε ότι οι αλλαγές αυτές δείχνουν πώς το διπλωματικό τοπίο επηρεάζει το τι συμβαίνει στον κυβερνοχώρο. Αυτό προκύπτει από την παρακολούθηση 50 τουλάχιστον ομάδων hackers, εδώ και τρία χρόνια.

Η FireΕye παρακολουθεί συνολικά 350 ομάδες που πραγματοποιούν “κλοπές, και ”, σύμφωνα με τον DeWalt.

Οι hackers που υποστηρίζονται από τη Ρώσικη κυβέρνηση φέρεται να συνεργάζεται στενά με εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, στοχεύοντας ενεργά λιανοπωλητές των ΗΠΑ, όπως η Target .

Η ασφαλείας εκτιμά ότι ο μέσος χρόνος που χρειάζονται οι επιχειρήσεις να εντοπίσουν τις επιθέσεις είναι 205 ημέρες, ή γύρω στους επτά μήνες, και ότι χρειάζονται περίπου ένα μήνα (32 ημέρες) για να ανταποκριθούν στις επιθέσεις. Ο DeWalt ανέφερε για παραδείγματα σημαντικές παραβιάσεις, όπως αυτή του eBay, της Adobe, του Γραφείου Διεύθυνσης Προσωπικού της κυβέρνησης των ΗΠΑ κλπ.

Οι κλεμμένες ταυτότητες (logins) και τα του λογισμικού είναι τα δύο κύρια των hacker, δήλωσε ο DeWalt κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης από την FireΕye που έγινε στη Μαδρίτη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).