Νέα απάτη στο Facebook χρησιμοποιεί το επερχόμενο Dislike button

Πρόσφατα ο Mark , CEO του κοινωνικού δικτύου , ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα νέο χαρακτηριστικό που θα σας επιτρέπει να κάνετε Dislike, ή Δεν μου αρέσει στις δημοσιεύσεις των φίλων σας.dislike scam

Όμως το εν λόγω χαρακτηριστικό κίνησε το ενδιαφέρον των εγκληματιών του κυβερνοχώρου και αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν δελεάζοντας ανυποψίαστους χρήστες στο διαδίκτυο.

Έτσι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στο Facebook δημοσιεύσεις που υπόσχονται το κουμπί Dislike πριν κυκλοφορήσει επίσημα. Οι απατεώνες δηλώνουν μάλιστα ότι θα διατεθούν σε λίγους χρήστες αρχικά, για δοκιμαστικούς σκοπούς. Αναφέρουν επίσης ότι το νέο χαρακτηριστικό διανέμεται “μόνο με πρόσκληση” από το σύστημα.

Η περιέχει επίσης συνδέσμους, που όταν πατηθούν, οδηγούν τον χρήστη σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα. Εκεί υπάρχει ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης που προτρέπει το χρήστη να ολοκληρώσει την διαδικασία άμεσα πριν την λήξει ο χρόνος του.

Η ιστοσελίδα ζητάει στη συνέχεια από τον χρήστη-θύμα να μοιραστεί την απάτη στο Facebook, αλλά και σε 5 ομάδες συζήτησης με το Messenger.

Μόλις εξαπλωθεί, η απάτη ανακατευθύνει το χρήστη σε μια νέα σελίδα, όπου καλείται να συμπληρώσει ορισμένα ερωτηματολόγια, τα οποία συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες του χρήστη, ονόματα και κωδικούς .

Να προσθέσουμε ότι έχουν αναφερθεί ορισμένες παραλλαγές της ίδιας απάτης που μπορούν εγκαταστήσουν κακόβουλο στον υπολογιστή του θύματος.

Έτσι καλό θα ήταν να σκεφτείτε δύο φορές πριν να κάνετε κλικ σε δημοσιεύσεις που σας φαίνονται ύποπτες, ή απλά πάρα πολύ καλές για να είναι αληθινές.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι απατεώνες κερδίζουν σε αυτή τη μάχη γιατί ουσιαστικά δεν έχουν αντίπαλο. Για αυτό η συνεχής ενημέρωση κρίνεται απαραίτητη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).