Η HBO εφηύρε γάντι του μποξ με αισθητήρα για μέτρηση ταχύτητας της γροθιάς

Ίσως να φανεί λίγο περίεργο για μερικούς αλλά το Αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο HBO (Home Box Office), το οποίο έχει δημιουργήσει την τηλεοπτική σειρά στην Game of Thrones, πατεντάρισε ένα σύστημα αισθητήρων για γάντι του μποξ που δείχνει την της γροθιάς σε πραγματικό χρόνο.

boxing gloves HBO

Η τεχνολογία πίσω από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της HBO, που την ονομάζει PunchForce, δείχνει πόσο γρήγορα και δυναμικά κινείται μια γροθιά, ενώ ένας αισθητήρας που εγκαθίσταται στο γάντι του μποξ και στο σώμα ενός μπόξερ θα μπορούσε να πει σε πραγματικό χρόνο τη δύναμη με την οποία μια γροθιά χτυπά τον αντίπαλο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια η τεχνολογία με αισθητήρα δύναμης έχει χρησιμοποιηθεί σε αθλήματα. Αντίστοιχα έχουμε δει στο μπέιζμπολ και στο τένις τα οποία συνήθως έχουν κάποιους αισθητήρες για τη της ταχύτητας με την οποία θα μπορούσε να χτυπήσει μια μπάλα.

Σύμφωνα με το Venturebeat, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει την εν λόγω τεχνολογία ως έχουσα ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο ενσωματωμένο στο μπροστινό μέρος του πυγμαχικού γαντιού.

Όταν χρησιμοποιείται το γάντι, μια βάση δεδομένων με πολλές προφίλ κινήσεων των προηγούμενων γροθιών χρησιμοποιείται για την σύγκριση της παρούσας γροθιάς με τις παρελθούσες έτσι ώστε ο αθλητής να μπορεί να παρακολουθεί την πρόοδό του με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Αλλά γιατί το τηλεοπτικό δίκτυο ΗBO ενδιαφέρθηκε και κατοχύρωσε με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτή η τεχνολογία; Πιστεύουμε ότι είναι αρκετά προφανές, για να την χρησιμοποιήσει σε ζωντανούς αγώνες του NFL.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).