Τα Windows 10 Enterprise θα μπορούν να απενεργοποιήσουν την τηλεμετρία

Χθες παρουσιάσαμε μερικές από τις δικαιολογίες του Terry Myerson που δημοσίευσε στο blog της Microsoft προσπαθώντας να απαντήσει σε όλες τις κατηγορίες παραβίασης του απορρήτου των Windows 10.microsoft windows 10 enterprise

Ενώ το 99% της δημοσίευσης του Myerson εξηγεί πώς η Microsoft συλλέγει πληροφορίες των χρηστών χωρίς να παραβιάζει την ιδιωτική τους ζωή, υπάρχει και μια μικρή αναφορά που εξηγεί πώς οι λειτουργούν οι υπηρεσίες τηλεμετρίας στις τρέχουσες εκδόσεις των Windows 10.

Στην ενότητα «Ασφάλεια και αξιοπιστία των δεδομένων” ο Myerson αποκαλύπτει το είδος των δεδομένων που συλλέγονται από τους υπολογιστές μας (ID συσκευής, τύπο συσκευής, και τα δεδομένα αστοχίας λογισμικού και λειτουργικού) και αποστέλλεται αυτόματα με την . Ο υπεύθυνος του τμήματος ανάπτυξης των Windows ανέφερε ότι δεν συλλέγονται άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως , διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμοί λογαριασμών.

Ο Myerson αναφέρει επίσης.

“Οι μελλοντικές της έκδοσης που θα κυκλοφορήσουν εντός του τρέχοντος έτους θα επιτρέπουν στους εταιρικούς πελάτες την απενεργοποίηση της τηλεμετρία, αλλά δεν το συνιστούμε.”

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις (enterprise Windows) θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων που συμφωνούν να μοιράζονται, ενώ οι καταναλωτές που τρέχουν τις εκδόσεις Windows 10 Home ή Pro δεν θα έχουν άλλη από το να αποστέλλουν στη Microsoft τα δεδομένα τους. (εκτός φυσικά αν χρησιμοποιήσουν διαφορετικούς μεθόδους παρεμπόδισης της τηλεμετρίας).

Προφανώς, αυτό δεν είναι δίκαιο για τους καταναλωτές, οι οποίοι αναμένουν να έχουν πλήρη έλεγχο των στοιχείων τους.

Ο Myerson δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει η ενημέρωση που επιτρέπει την απενεργοποίηση της τηλεμετρίας στα Windows 10 Εnterprise.

Διαβάστε όλη τη δημοσίευση του Myerson.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).