Το πανεπιστήμιο Rutgers είναι θύμα εκβιασμού μετά από DDOS επίθεση

Ένας hacker γνωστός με το παρατσούκλι Exfocus ξανάρχισε την DDoS επίθεση, με στόχο το πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey της Αμερικής, αφού προηγουμένως είχε κάνει άλλες τέσσερις επιθέσεις στο διάστημα Μαρτίος έως Μαΐος του τρέχοντος έτους.

rutgers university

Στις προηγούμενες επιθέσεις διάφορα τμήματα της πληροφορικής υποδομής του πανεπιστημίου είχε περιοδικά πέσει, με αποκορύφωμα μία περίοδο 5 ημερών μεταξύ τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου, όταν η πρόσβαση του πανεπιστημίου στο Δια ήταν εντελώς offline.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μαθητές δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά ούτε και τις εφαρμοφές Sakai και eCollege LMS ( Management System).

Σύμφωνα με μια συνέντευξη που έδωσε ο hacker στον Dimitry Apollonsky, ένας πελάτης του ζήτησε να επιτεθεί στο Rutgers και για τις υπηρεσίες του είχε καταβάλει ένα πόσο σε . Στη ίδια συνέντευξη ο hacker αποκάλυψε ότι είχε στην κατοχή του ένα botnet που αριθμούσε πάνω από 85.000 μηχανές και ήταν σε θέση να εξαπολύσει επιθέσεις των 25 Gbps περίπου.

Ενώ οι πρόσφατες επιθέσεις DDoS μπορεί εύκολα να φτάσουν πάνω από 100 Gbps, η επίθεση του Exfocus, ακόμη και αν ήταν μόνο 25 Gbps, ήταν αρκετά ισχυρή για να πείσει τη διαχείριση του πανεπιστημίου να δαπανήσει 3.000.000 $ (€ 2.670.000) κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να αναβαθμίσει τα μέτρα ασφαλείας του. Μερικές απόψεις υποστηρίζουν ότι αυτή η πρόσθετη δαπάνη θα προκαλέσει αύξηση στα δίδακτρα των φοιτητών κατά 2,3%.

Παρ' όλη την υπέρογκη δαπάνη, η τελευταία DDOS επίθεση φαίνεται ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει και να ρίξει το και την WiFi πρόσβαση για ολόκληρο το πανεπιστήμιο.

Σε ένα μήνυμα στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook η εκπρόσωπος του Rutgers είπε ότι:

“Από τότε, έχουμε σημειώσει σημαντική και ουσιαστική αναβάθμιση του hardware του δικτύου, το οποίο χρησιμοποιεί υπηρεσίες μετριασμού των DDOS επιθέσεων, έχουν γίνει βελτιώσεις του Web διακομιστή και έχουμε αλλάξει providers με νέους που παρέχουν πρόσθετες αποτρεπτικές ικανότητες σε απειλές DDoS”

Στην προαναφερθείσα συνέντευξη στον Apollonsky, ο Exfocus είπε:

“Ελπίζω ότι το πανεπιστήμιο θα υπογράψει σε κάποιο πάροχο που θα έχει δυνατότητες μετριασμού για DDoS. Πληρώνομαι επιπλέον αν συμβεί κάτι τέτοιο.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).