Το Facebook δοκιμάζει βίντεο αντί εικόνων στα profile

Θα δούμε ριζικές αλλαγές στα profile (προφίλ) μας στο Facebook στο επερχόμενο μέλλον, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει για βίντεο στο avatar του προφίλ αντί για τις εικόνες που υπάρχουν τώρα, να προσθέσει ένα νέο βιο τομέα, και να αναθεωρήσει επίσης το σχεδιασμό της σελίδας του προφίλ για κινητές συσκευές.

facebook video profile avatar

“Ο κόσμος έχει αλλάξει από τότε που καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2004 το profile“, δήλωσε ο διευθυντής του Facebook. “Σήμερα αρχίζουμε να δοκιμάζουμε το επόμενο βήμα σε μια προφανή εξέλιξη των προφίλ: Profile (Προφίλ) βίντεο”facebook mobile_profiles

Αυτό το χαρακτηριστικό θα προσθέσει ουσιαστικά μια επιλογή μεταφόρτωσης βίντεο στο πεδίο του avatar του προφίλ μας. Μόλις το βίντεο του χρήστη ανεβάσει, το Facebook θα αλλάξει το μέγεθός του, και στη συνέχεια θα κυλάει συνεχόμενα και τέλος θα το παίζει αυτόματα για όλους τους ανθρώπους που επισκέπτονται το προφίλ σας.

Avatar στο Προφίλ που θα εμφανίζονται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα

Εκτός από τα looping GIF (που μοιάζουν με βίντεο), οι μηχανικοί του Facebook προετοιμάζουν επίσης επίκαιρες φωτογραφίες προφίλ. Αυτό θα επιτρέπει στους να ορίζουν μια εικόνα προφίλ για έναν αριθμό ημερών, και στη συνέχεια όταν θα λήξει το χρονόμετρο θα επανέρχεται στην προηγούμενη τους.

Αυτό το στοιχείο είναι εμπνευσμένο από το Celebrate Pride filter της εταιρείας, το οποίο τα μέλη χρησιμοποίησαν για να δείξουν την υποστήριξή τους για την LGBTQ κοινότητα, και μετά από κάποιο διάστημα το avatar τους γύρισε πίσω στην προηγούμενη φωτογραφία τους.

Όπως λέει το Facebook, οι επίκαιρες φωτογραφίες στο προφίλ πιθανά να έχουν μεγάλη χρήση, όταν θα πρόκειται για διακοπές, για γενέθλια, ή για την υποστήριξη διαφόρων εκστρατειών στα social media.

Βιο πεδία και με επίκεντρο τις εικόνες στο προφίλ

Αν σας αρέσει το πεδίο Twitter Bio, τότε προετοιμαστείτε για να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη περιγραφή για το προφίλ σας στο Facebook, επειδή η εταιρεία σκέφτεται να το προσθέσει.

Αυτή το νέο Bio πεδίο θα εμφανιστεί ακριβώς κάτω από την φωτογραφία του προφίλ, και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσετε λεπτομέρειες για εσάς.

Πάνω από αυτό, οι χρήστες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ορίζουν τη σειρά των top 5 προτεινόμενων εικόνων τους.

Μια αλλαγή αναμένεται επίσης για τη θέση της εικόνας του προφίλ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μετακινηθεί από τα αριστερά προς το κέντρο της οθόνης, προς το παρόν μόνο στις κινητές συσκευές.

Το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα έχει αρχίσει να εξαπλώνονται σε χρήστες iOS στην Καλιφόρνια και το Ηνωμένο Βασίλειο, και βρίσκεται σήμερα σε φάση δοκιμών. Εάν οι χρήστες που το δοκιμάζουν είναι δεκτικοί στις νέες αλλαγές, μπορείτε να περιμένετε να σας χτυπήσει την πόρτα τους επόμενους μήνες.

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).