Viivo: κρυπτογραφεί τα αρχεία σας καθώς ανεβαίνουν στο Cloud

Viivo: Η ασφάλεια για την αποθήκευση στο σύννεφο, είναι κάτι που σίγουρα μας απασχολεί όλους. Οι υπηρεσίες Cloud προσφέρουν ένα τρόπο συγχρονισμού δεδομένων μεταξύ συσκευών, καθώς και εύκολης πρόσβασής τους ανά πάσα στιγμή από το Διαδίκτυο.

Ένα από τα κύρια θέματα με την αποθήκευση σύννεφο είναι ότι δεν γνωρίζετε ποιος ελέγχει τα σας. Εταιρείες όπως η Google, η Dropbox, η και η Microsoft υπόσχονται ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, αλλά οι περισσότερες φαίνεται ότι να σαρώνουν τα αρχεία σας για διάφορους λόγους.1viivo

Η Microsoft, για παράδειγμα στην υπηρεσία Οnedrive, σαρώνει αυτοματοποιημένα τα αρχεία σας για γυμνές φωτογραφίες που αποστέλλονται σε ένα προσωπικό φάκελο στον λογαριασμού του χρήστη.

Έτσι όπως φαίνεται η κρυπτογράφηση είναι απαραίτητη πριν ανεβάσετε τα αρχεία σας στο Cloud. Μία από τις υπηρεσίες αυτόματης κρυπτογράφησης είναι και η Viivο.

Η Viivo έρχεται σε τρεις εκδόσεις: δωρεάν pro και enterprise. Η δωρεάν έκδοση υποστηρίζει τα περισσότερα , με εξαίρεση του ελέγχου ταυτότητας δύο , την εκτεταμένη υποστήριξη και την πρόσβαση στην διαχείρισης.

Απαιτείται ένας λογαριασμός στην εταιρεία, ο οποίος μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Σημειώσετε ότι θα πρέπει να επαληθεύσετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Κατά την εγκατάσταση επίσης θα πρέπει να ορίσετε και έναν κωδικό πρόσβασης, ο οποίος θα χρησιμοποιείται και για την κρυπτογράφηση των αρχείων. Έτσι ο κωδικός πρόσβασης που θα ορίσετε θα πρέπει να είναι ασφαλής.

Κάθε χρήστης της υπηρεσίας Viivo έχει ένα Private Key που είναι κρυπτογραφημένο με AES-256. Το ιδιωτικό κλειδί βγαίνει από τον κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας PBKDF2 HMAC SHA256
Για κοινόχρηστους φακέλους, υπάρχει το Share Key που είναι κρυπτογραφημένο με RSA 2048
Όλα σας τα αρχεία κρυπτογραφούνται με AES-256

Η Viva υποστηρίζει την κρυπτογράφηση σε όλες σχεδόν τις δημοφιλείς υπηρεσίες Dropbox, Οnedrive, Box και Google Drive.

Download Viivo

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).