Anonymous: Διέρρευσαν Top Secret έγγραφο της Καναδικής κυβέρνησης

Οι Anonymous συνεχίζουν την κυβερνο-διαμαρτυρία τους κατά της Καναδικής κυβέρνησης, η οποία ξεκίνησε μετά τον πυροβολισμό ενός Καναδού διαδηλωτή τον Ιούλιο. Τώρα κυκλοφόρησαν ένα μυστικό έγγραφο που σχετίζεται με μερικά από τα κτίρια των Καναδέζικων διπλωματικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Anonymous

Το έγγραφο που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα έχει χαρακτηριστεί ως αυθεντικό από 10 Καναδικά μέσα μαζικής ς και περιέχει πληροφορίες σχετικά με την πώληση ενός από τα διπλωματικά κτίρια του Υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο, και στη συνέχεια, την μετεγκατάσταση και την ανακαίνιση ενός νέου.

Οι γνώμες εξακολουθούν να είναι χωρισμένες για το αν το έγγραφο έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι αποκαλύπτει μία σκιερή συν, γιατί η Καναδική κυβέρνηση αγόρασε τελικά ένα νέο κτίριο, καταβάλλοντας 300 εκατομμύρια Καναδικά δολλάρια (περίπου 228 εκατ δολλάρια Αμερικής) περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με την National Post.

Το έγγραφο έχει με ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου 2014, και οι ενέργειες που περιγράφονται σε αυτό φαίνεται να έλαβαν χώρα το 2012.

Περιέργως, αυτή η κοινότυπη συναλλαγή ήταν χαρακτηρισμένη ως “άκρως απόρρητο” από την Καναδική κυβέρνηση, γεγονός που έθεσε μεγαλύτερες υποψίες.

Παρά τη διαρροή, η Καναδική κυβέρνηση δείχνει να είναι ενοχλημένη περισσότερο με το γεγονός ότι οι hackers κατάφεραν να βρουν έναν τρόπο για να σπάσουν στα συστήματά τους.

Αυτή η διαρροή εγγράφου είναι μέρος της εκστρατείας των Anonymous με το όνομα “Operation Anon Down”, που αποτελεί απάντηση σε ένα περιστατικό που είχε γίνει στο Dawson Creek, B.C., τον Ιούλιο.

Τότε, ένας διαδηλωτής φορώντας τη κλασική μάσκα του Guy (Anonymous) πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν αστυνόμο της RCMP (Αστυνομία του Καναδά). Η Operation Anon Down ξεκίνησε ως μία online διαμαρτυρία για να αναγκάσει την Καναδική κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού, να τον απολύσει από το σώμα, και να καταθέσει επίσημη κατηγορία εναντίον του.

Η διαμαρτυρία στην οποία ο μασκοφόρος (James McIntyre, ετών 48) πυροβολήθηκε, δεν είχε καν σχέση με τους Anonymous, αλλά ήταν εναντίον ενός τοπικού υδροηλεκτρικού έργου.

Προηγουμένως, τον Ιούλιο, η ομάδα hacktivist κυκλοφόρησε Καναδικά έγγραφα του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με την πολιτική και τρέχουσες δυνατότητες.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη Anon Down:

https://www.youtube.com/watch?v=ymFO8PHty9A

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).