Kemoge άλλος ένα λόγος να χρησιμοποιείτε μόνο το Google Play Store

Η ασφαλείας FireEye ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανακάλυψε ένα νέο malware (Kemoge) που προσβάλει κινητές συσκευές και κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.kemoge

Ονομάζεται Kemoge, και βρίσκεται κρυμμένο σε εφαρμογές της πλατφόρμας του Android, εξαπατώντας τους . Οι εφαρμογές αυτές είναι πιστά αντίγραφα λογισμικού που μπορεί να βρεθεί στο Google .

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας, η βασική τους διαφορά είναι ότι επιτίθενται στη συσκευή του χρήστη αμέσως μετά την εγκατάσταση.

“Ο επιτιθέμενος ανεβάζει τις εφαρμογές σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων και προωθεί τα download links μέσω ιστοσελίδων αλλά και μέσω διαφημίσεων που προβάλλονται σε άλλες κινητές εφαρμογές. Μερικά επιθετικά διαφημιστικά δίκτυα αποκτούν δικαιώματα root κάτι που διευκολύνει την εγκατάσταση του. Αμέσως μετά την εγκατάσταση το Kemoge συλλέγει για τη συσκευή και τις ανεβάζει στο διακομιστή διαφημίσεων, αρχίζοντας παράλληλα να προβάλλει διαφημίσεις. Τα θύματά του θα βλέπουν διαφημίσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανεξάρτητα από το τι κάνουν με τη συσκευή (διαφημίσεις, και pop up ακόμα και όταν ο χρήστης παραμένει στην αρχική οθόνη του Android). “

Σύμφωνα με τη FireEye τα δεδομένα που αποστέλλει το κακόβουλο λογισμικό συμπεριλαμβάνουν: το ΙΜΕΙ του τηλεφώνου, το IMSI, καθώς και πληροφορίες από το χώρο αποθήκευσης.

Το ArsTechnica, αναφέρει επίσης, ότι τα αρχεία καταγραφής από τα μολυσμένα συστήματα εμφανίζουν τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση root στο Android.

Η FireEye αναφέρει ότι πολλές δημοφιλείς εφαρμογές ανασυσκευάζονται χρησιμοποιώντας με το ίδιο όνομα και εικονίδιο και διατίθενται μέσω Stores τρίτων.

Σε αυτές υπάρχουν εφαρμογές όπως τις WiFi Enhancer, Calculator και Talking Tom 3, και φυσικά διατίθενται εκτός του Google Play Store, όπου θα βρείτε τις αυθεντικές.

Άλλη μια για το ότι οι χρήστες του Android δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν εφαρμογές από Stores τρίτων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).