Microsoft: νέες ενημερώσεις για συλλογή δεδομένων από τα Windows 7

Ο στόχος της Microsoft να εγκαταστήσει τα 10 σε 1 δισεκατομμύρια συσκευές μέχρι το 2017, είναι γνωστός. Αυτό που δεν ήταν γνωστό, ήταν οι τρόποι που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία για να το καταφέρει. Το λογικό και το αναμενόμενο για την εταιρεία, είναι να στραφεί πρώτα στις παλαιότερες εκδόσεις των Windοws.Windows 10 Spying

Έτσι επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί των Windows 7 που δεν φαίνεται να δελεάζονται από την προσφορά της δωρεάν ς σε Windοws 10, η εταιρεία αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική οδό, για να τους εξαναγκάσει.

Έτσι η Microsoft, αρχικά, κυκλοφόρησε κάποιες ενημερωμένες εκδόσεις που προτρέπουν τους χρήστες να αναβαθμίσουν το σύστημά τους.

Αποδεικνύεται όμως ότι η εταιρεία επανακυκλοφόρησε πρόσφατα τις ίδιες ενημερώσεις για τους χρήστες των Windοws 7 που είχαν μπλοκάρει τις αρχικές, και δεν επέτρεπαν στις ειδοποιήσεις να εμφανίζονται στους υπολογιστές τους.

Ο Woody Leonhard του InfoWorld αναφέρει ότι επανακυκλοφόρησαν συνολικά έξι patches. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο ενημερωμένες εκδόσεις που ενθαρρύνουν την αναβάθμιση σε Windοws 10, αλλά και ορισμένες ενημερώσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί για να επιτρέπουν τη συλλογή δεδομένων από τα Windοws 7.

Οι περισσότερες από αυτές τις ενημερώσεις σημειώνονται ως “σημαντικές” για τα Windοws 7 PC, και εμφανίζονται σαν συνιστώμενες από το Windοws Update.

Δείτε τις ενημερωμένες εκδόσεις που επανακυκλοφορεί η Microsoft στην παρακάτω λίστα:

Η εγκαθιστά την εφαρμογή αποκτήστε τα Windοws 10 στα Windows 8.1 και Windows 7 SP1 (KB3035583) Ενεργοποιεί το Get Windοws 10 app σε συστήματα Windows 7 και 8.1
Ενημερωμένη έκδοση συμβατότητας για την αναβάθμιση των Windοws 7 (KB2952664) Ενεργοποιεί την τηλεμετρία σε Windοws PCs.
Ενημερωμένη έκδοση συμβατότητας για τα Windοws 7 RTM (KB2977759) Διαγνωστικό εργαλείο για υπολογιστές των Windοws (Πρόγραμμα βελτίωσης εμπειρίας πελατών)
Windows Update Client  για Windοws 7 και Windοws Server 2008 R2: Οκτώβριος 2015 (KB3083710)
Ενημερωμένη έκδοση συμβατότητας για τα Windοws 8.1 και Windοws 8 (KB2976978) Διαγνωστικό εργαλείο για υπολογιστές των Windοws (Πρόγραμμα βελτίωσης εμπειρίας πελατών)
Windows Update Client για Windows 8.1 και Windοws Server 2012 R2: Οκτώβριος 2015 (KB3083711)

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω αν δεν θέλετε να αναβαθμίσετε σε Windοws 10 ή αν δεν θέλετε υπηρεσίες τηλεμετρίας στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να αποφεύγετε την εγκατάσταση αυτών των ενημερώσεων.

Περιττό να πούμε ότι, η Microsoft συνιστά σε όλους την εγκατάστασή τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).