FoxType: Γράψτε πιο ευγενικά emails

To είναι μία web ιστοσελίδα που έχει σας σκοπό να σας βοηθήσει να συντάξετε ευγενικά emails στα Αγγλικά, αξιολογώντας το ύφος γραφής σας και προσφέροντας προτάσεις για βελτίωση.

FoxType

Το πρόβλημα με την επικοινωνία μέσω κειμένου, είτε πρόκειται για ένα SMS, είτε για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είναι ότι ο τόνος του μηνύματός σας μπορεί να μην είναι ο κατάλληλος, όπως ίσως θεωρείτε ότι γράφετε. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν κάποιος συνομιλεί στην Αγγλική γλώσσα με έναν συνεργάτη ή κάποιον που έχει συναντήσει ποτέ, να μπορέσει να εκφραστεί όχι μόνο κόσμια αλλά και με τον σωστό ευγενικό ύφος.

Τα πράγματα όμως απλουστεύονται πολύ με το FoxType. Δεν έχετε παρά να επικολλήσετε το κείμενό σας στο FoxType και αυτό θα σας ενημερώσει εάν η φράση σας είναι λακωνική ή ευγενική.

Για παράδειγμα, απαντώντας σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την φράση: «That's harsh, Roger” το FοxType θα την βαθμολογήσει ως αγενής με 30/100. Ταυτόχρονα θα σας δώσει ένα σωρό προτάσεις, όπως για παράδειγμα το “That's tough to deal with, Roger” το οποίο σας δίνει μία βαθμολογία ευγένειας 71/100 (όσο μεγαλύτερο βαθμός τόσο πιό ευγενική φράση).

Επίσης προτείνει τα είδη των λέξεων και των φράσεων που μπορείτε να αποφύγετε (δηλαδή τις αρνητικές λέξεις όπως: «deceptive and defective») και άλλες που μπορείτε να ενσωματώσετε στο μήνυμά σας να ακούγεται πιο ευγενικό.

Βέβαια το FοxType απέχει πολύ από το να είναι τέλειο. Οι εκτιμήσεις του δεν είναι πάντα ακριβείς και οι προτάσεις του κάποιες φορές δεν μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Ακόμα και έ5τσι όμως, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε και να αναθεωρήσετε την γραφή σας σε σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν από την αποστολή τους, ειδικά αν είστε αγχωμένος ή αναστατωμένος.

Η ομάδα του FοxType εργάζεται για μια επέκταση του προτος ς που θα συνεργαστεί με το σας στο Gmail για να σας βοηθήσει να επανεξετάζετε απευθείας τα μηνύματα σας.

Μην προσπαθήσετε να γράψετε Ελληνικές φράσεις ή λέξεις γιατί δεν υποστηρίζει Ελληνικά. Ούτε greekglish !! Παρόλα αυτά μπορείτε να παίξετε με αγγλικές εκφράσεις του λιμανιού ή αγγλικούς ιδιωματισμούς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).