Το XKeyscore της NSA είναι μέσα στους Red Hat Servers

Νέες αποκαλύψεις συνεχίζουν να έρχονται στο φως από τον Edward . Δύο χρόνια μετά τις πρώτες του αποκαλύψεις που σόκαραν τον κόσμο, ο Snowden αποκάλυψε σήμερα τις δράσεις επιτήρησης της NSA, δια μέσω του XKeyscore σε διακομιστές που τρέχουν το Red Hat Linux.red-hat-logo XKeyscore

Το γεγονός ότι η NSA λειτουργεί το XKeyscore σε μια διανομή Linux, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, όπως επίσης και το ότι η NSA επέλεξε μια διανομή Linux που χρησιμοποιούν εκατοντάδες servers σε όλο τον κόσμο.

Για όσους δεν θυμούνται τι μπορεί να κάνει το XKeyscore της NSA, να αναφέρουμε ότι είναι ένα κατασκοπικό σύστημα που συναντάει κανείς στις .

Ο Snowden, αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαβάσουν τα e-mail του καθενός, οπουδήποτε στον κόσμο, καθώς και για τον εντοπισμό κάθε υλικού που βρίσκεται σε online σύνδεση. Επιπλέον, μπορεί να παρακολουθεί ανθρώπους, συλλόγους, και μπορεί να δημιουργήσει και ένα είδος μοναδικού αποτυπώματος για κάθε χρήστη στο διαδικτυακό χώρο. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Internet, το XKeyscore της NSA έχει τη δυνατότητα να σας βρει.

Το Red Hat Linux είναι ένα εμπορικό λειτουργικό σύστημα, που χρησιμοποιεί πακέτα λογισμικού ανοικτού κώδικα. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν πάρα πολλοί οι servers, και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το επέλεξε η NSA.

Το Intercept που δημοσίευσε τις αποκαλύψεις του Snowden αναφέρει για το XKeyscore:

“Το XKeyscore είναι ένα κομμάτι του λογισμικού Linux, που συνήθως αναπτύσσεται στους Red Hat servers. Χρησιμοποιεί τον Apache web και συλλέγει σε βάσεις δεδομένων MySQL. Τα συστήματα υπάρχουν σε ένα σύγμα NFS και autofs, και οι προγραμματισμένες εργασίες γίνονται μέσω της υπηρεσίας cron”.

Το ανησυχητικό σε αυτή την είδηση είναι το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες Linux servers σε όλο τον κόσμο και είναι αδύνατο να κατανοήσουμε την εμβέλειά τους. Εταιρείες και οργανισμοί χρησιμοποιούν το Linux και σερβίρουν υπηρεσίες σε κόσμο. Χρησιμοποιείται από τη NASA ή τον ISS, αλλά και τους servers της ίδιας της NSA που κατασκοπεύουν ανθρώπους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).