Microsoft: αναγκαστικές αναβαθμίσεις των Windows 7 σε Windows 10

Γνωρίζετε ότι η Microsoft προσφέρει τα 10 σαν αναβάθμιση σε όλους όσους τρέχουν Windows 7 και 8,1 από την 1η Ιουνίου. Upgrade to Windows 10

Αρχικά, όλοι γνωρίζαμε ότι η ενημέρωση αυτή δεν είναι υποχρεωτική και ότι ο καθένας είχε το δικαίωμα ς λειτουργικού συστήματος.

Αποδεικνύεται όμως ότι η Microsoft με ορισμένες διορθωτικές αλλαγές που διένεμε μέσω του Windows Update, δεν επιτρέπει πλέον στον χρήστη την επιλογή καθυστέρησης ή ακύρωσης της αναβάθμισης του λειτουργικού του συστήματος.

Με άλλα λόγια, ο υπολογιστής σας μπορεί να αναβαθμιστεί αυτόματα σε Windows 10 μετά από μια επανεκκίνηση, γιατί, όπως αναφέρει το ZDNet, το Windows Update προσφέρει πλέον μόνο μια επιλογή για να ξεκινήσει η εγκατάσταση του νέου λειτουργικού συστήματος και τίποτε περισσότερο.

Επιπλέον δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλες ενημερωμένες εκδόσεις προς το παρόν, οπότε αν δεν εγκαταστήσετε τα Windows 10, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το Windows Update.

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένες εφαρμογές τρίτων που μπορούσαν στο παρελθόν να μπλοκάρουν ή να καθυστερήσουν την αναβάθμιση σε Windows 10, δεν λειτουργούν πλέον. Μάλλον κάποια πρόσφατη ενημέρωση τις κατέστησε αναποτελεσματικές.

Ο Josh Mayfield, προγραμματιστής της εφαρμογής GWX Panel αναφέρει ότι η εφαρμογή του δεν λειτουργεί πλέον και δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν υπάρχει άλλος τρόπος να την κάνει να λειτουργήσει.

If you are seeing either of the above two screens, exactly as they appear here, GWX Control Panel is not yet able to help you, although I am looking into whether it's possible to fix these things through software. I do not have any recommendations at the moment, though, unfortunately.

Υπάρχουν ορισμένοι χρήστες, που αναφέρουν ότι τους βοήθησε η Επαναφορά Συστήματος αφού μπόρεσαν να επαναφέρουν το σύστημά τους σε μια προηγούμενη κατάσταση πριν από τις 14 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η Microsoft φέρεται να έκανε την αλλαγή.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

Σταματήστε την υπηρεσία Windows Update. Θα εμποδίσει την αναβάθμιση προς το παρόν, αλλά δεν είναι η καλύτερη λύση καθώς εμποδίζει κάθε λήψη ενημερώσεων στο λειτουργικό σας σύστημα.
Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος όπως αναφέραμε παραπάνω. Είναι μία από τις καλύτερες επιλογές με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν διαθέσιμα σημεία ς συστήματος.

Για να τρέξετε την επαναφορά συστήματος, πατήστε το πλήκτρο των Windows μαζί με το R, πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε enter για να ανοίξετε το .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).