Δημιουργήθηκε το πρώτο όπλο εξουδετέρωσης drones

Ο στρατός των ΗΠΑ συνεχίζει να κατασκευάζει όλο και πιο προηγμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (unmanned aerial vehicles UAVs), γνωστά και ως

Η αμερικανική εταιρεία Battelle από την άλλη πλευρά, έχει αναπτύξει ένα όπλο σε στυλ καραμπίνας για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούν τριγύρω σας.

battelle anti drones weapon

To DroneDefender είναι ένα επαναστατικό όπλο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να στοχεύει και να χτυπάει ιπτάμενα drones από μόλις 400 μέτρα, χωρίς όμως να τα καταστρέφει εντελώς.

Το DroneDefender της εταιρείας Battelle χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να εξουδετερώσει τα εν πτήσει drones και να τα αναγκάσει να προσγειωθούν ή να αιωρηθούν μακρυά από εσάς ή να επιστρέψουν στο σημείο απογείωσής τους.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο που φαίνεται πως λειτουργεί το όπλο. Στην επίδειξη ο σκοπευτής αναγκάζει το μη επαδρωμένο σκάφος να προσγειωθεί στο επιθυμητό για αυτόν σημείο.

https://www.youtube.com/watch?v=zX4XXLb_Vuw

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κατασκευαστή το DroneDefender ζυγίζει λιγότερο από 5 κιλά και μπορεί να απενεργοποιήσει ένα εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε ακτίνα 400 μέτρων.

Αλήθεια, πώς λειτουργεί το DroneDefender;

Από τη στιγμή που ο χειριστής του όπλου θα πατήσει την σκανδάλη, το DroneDefender εκπέμπει ράδιο παλμούς που διακόπτουν το σύστημα επικοινωνιών του μη επανδρωμένου αεροσκάφους (και του drone και του GPS σήματος που αποστέλνει) εμποδίζοντας έτσι το drone να δεχθεί επιπλέον εντολές από τον χειριστή του.

Το drone μην έχοντας επικοινωνία με τον χειριστή του, ξεκινά ένα που διαθέτει και που του υποδεικνύει είτε να αιωρείται συνέχεια στη θέση του ή να προσγειωθεί σιγά-σιγά στο σημείο που έχασε το σήμα του, ή να επιστρέψει στο σημείο απογείωσής του.

Αυτό δεν είναι το πρώτο όπλο ειδικά σχεδιασμένο για να πυροβολεί drones. Πέρα φυσικά από τα κλασσικά όπλα που μπορούν να καταρρίπτουν σχεδόν τα πάντα, έχουν κατασκευαστεί και άλλα όπλα εναντίων των drones, ακόμα και laser.

Το Battelle DroneDefender όμως είναι η πρώτη συσκευή που είναι σε θέση να χτυπήσει τα UAV στο ουρανό, χωρίς να βλάψει το σύστημά τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).