Η Intel μπορεί να είναι μέσα στο επόμενο iPhone σας

Σύμφωνα με μια έκθεση από το VentureBeat, η Intel εργάζεται σκληρά για να κάνει ένα system-on-chip (SoC) για το επόμενο iPhone. Η εταιρεία αυτή την στιγμή μπορεί να έχει μέχρι και 1.000 άτομα που εργάζονται για το εν λόγω project.

Intel

Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ Intel και Apple (τουλάχιστον όχι επίσημα). Η Apple ενδεχομένως να κοιτάει και προς την μεριά των TSMC και Samsung, οι οποίοι είναι οι δύο σημερινοί εταίροι της για το του iPhone.

Η InteΙ φέρεται οτι τεχνολογία κόμβων 14nm, η οποία αντίστοιχα θα δημιουργήσει ένα μικρότερο SoC. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η ΙnteΙ αναπτύσσει και κόμβων 10nm.

Το νέο SoC θα σχεδιαστεί από την Apple, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται να εργαστεί με την αρχιτεκτονική LTE πάνω στο chipset της αλλά και για το επεξεργαστή Αχ. Η ΙnteΙ πιθανά θα επιβλέπει την κατασκευή του SoC.

Μέχρι εδώ όλα είναι πολύ θεωρητικά, αλλά υπάρχει μία λεπτομέρεια που η Apple ενδεχομένως να σκέφτεται σοβαρά – το της Apple. Το σημερινό ρολόι της Apple διαθέτει ένα system-in-package το οποίο παίρνει διάφορα εξαρτήματα και τα συγκολλητικά κράματα μαζί.

Είναι πιο ογκώδης από ένα SoC, αλλά ΑΝ η Apple θέλει να κάνει το επόμενο Apple Watch λεπτότερο και να συνδέεται μέσω LTE, η ΙnteΙ μπορεί να είναι μέσα στο παιχνίδι.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).