Το Facebook διόρθωσε το πρόβλημα αποφόρτισης της μπαταρίας του iPhone

Μια εβδομάδα μετά την πρώτη αναφορά από τους ιδιοκτήτες iPhone που έλεγαν ότι η εφαρμογή του facebook στο iOS κατανάλωσε ασκόπως την μπαταρία τους, η αναφέρει ότι έλυσε το πρόβλημα με την το update που έβγαλε πρόσφατα.

iphone 6s

Ο Matt Gilligan, συνιδρυτής του Circanews περιέγραφε στο Medium την περασμένη Πέμπτη πώς η εφαρμογή του Facebook κατέστρεφε την μπαταρία του iPhone, ακόμα και όταν το φόντο ανανέωσης ήταν απενεργοποιημένο, το οποίο υποτίθεται ότι δρα στο παρασκήνιο και δεν καταναλώνει . Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι προκαλεί το πρόβλημα και το Facebook απλά ανάφερε ότι εξετάζει το θέμα.

Τώρα, η εταιρεία έχει υποβάλει μια εξήγηση.

Ο Ari Grant, τεχνικός διευθυντής του Facebook, έγραψε στο Facebook Post σήμερα ότι η εταιρεία έχει καθορίσει ότι το ζήτημα προκαλείται από πράγματα. Το πρώτο είναι κάτι που ονομάζεται “CPU spin” το οποίο ο Grant περιέγραψε ότι εργάζεται ως εξής:

“Το CPU Spin είναι σαν ένα παιδί μέσα σε ένα που συνεχώς ρωτάει: Φτάσαμε; Φτάσαμε; Φτάσαμε; χωρίς να παίρνει απάντηση. Αυτή η επανάληψη της διαδικασίας αναγκάζει την μπαταρία να αδειάσει”.

Το δεύτερο ζήτημα ήταν το πώς η εφαρμογή διαχειρίζεται α ήχου στο iOS. Σύμφωνα με τον Grant, όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο από την εφαρμογή του Facebook και στη συνέχεια το κλείνετε, η εφαρμογή αφήνει μερικές φορές ένα κανάλι ήχου ανοιχτό. Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιείται συχνά από εφαρμογές streaming μουσικής, αλλά στην περίπτωση του Facebook, ήταν ακούσια και είχε ως αποτέλεσμα να αδειάζει η μπαταρία.

“Λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία προκάλεσε” έγραψε ο Grant. “Δεσμευόμαστε για την συνέχιση της βελτίωσης της χρήσης της μπαταρίας της εφαρμογής μας και υπάρχει μία σοβαρή βελτίωση στην έκδοση που κυκλοφορεί σήμερα.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).