Πως να κάνετε αναζητήσεις στην Google με HTTP

Η Google άρχισε να εφαρμόζει το SSL για τη μηχανή της από το 2010. Αυτή την στιγμή κανείς πλέον δεν μπορεί να τρέξει την ιστοσελίδα της Google με πρωτόκολλο HTTP αφού και να το ζητήσουμε η μας ανακατευθύνει σε HTTPS πρωτόκολλο.

nord http

Υπάρχει όμως ακόμα ένα επιλογή που απομένει για τους χρήστες που προτιμούν να διεξάγουν αναζητήσεις στο Google χρησιμοποιώντας HTTP.

Αν τοποθετήσετε στον της επιλογής σας την παρακάτω εντολή, θα παρατηρήσετε ότι το Google Search φορτώνεται μέσω HTTP

http://www.google.com/?nord=1

Από εκεί και πέρα σας επιτρέπει να εκτελέσετε οποιαδήποτε αναζήτηση στο Google χρησιμοποιώντας συνδέσεις HΤΤP. Η παράμετρος Nord = 1 είναι η αιτία που η Google δεν σας ανακατευθύνει αυτόματα στην HΤΤPS έκδοση της σελίδας.

To Nord, που σημαίνει No Redirection (όχι ανακατεύθυνση), συνήθως χρησιμοποιείται για να σταματήσει το Google να σας ανακατευθύνει σε τοπικές μηχανές αναζήτησης.

Είστε πιθανόν να αναρωτιέται γιατί κάποιος θα ήθελε να χρησιμοποιήσει HΤΤP αντί του HΤΤPS κατά την αναζητήσεων στο Google. Δεν είναι επωφελής από άποψη ασφαλείας, αλλά υπάρχουν άλλα οφέλη από τη χρήση HΤΤP. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρατηρήσετε μια αύξηση της ταχύτητας κατά τη σύνδεση στο Google όταν χρησιμοποιείε HΤΤP αντί για HΤΤPS. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές με την πρώτη προσπάθεια σύνδεσης και λιγότερο στη συνέχεια που οι πληροφορίες μπαίνουν στην cache για να επιταχύνουν τη σύνδεση.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη σε υψηλή κίνηση, όταν οι HΤΤPS συνδέσεις με το Google μπορεί να είναι πολύ αργές ή ασταθές ενώ οι συνδέσεις HΤΤP να δουλεύουν μια χαρά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσετε HΤΤP αντί HΤΤPS, αλλά αν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση όπου HΤΤPS δεν λειτουργεί ή που μόλις και μετά βίας εργάζεται, τότε μπορείτε να βρείτε αυτή την επιλογή χρήσιμη, δεδομένου ότι μπορεί να σας παρέχει πρόσβαση στο Google Search.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).