Zuckerberg: 15 εκατ. άνθρωποι συνδέθηκαν στο Internet μέσω Internet.org

Το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα του Facebook για την διανομή δωρεάν Internet, Internet.org, έχει συνδέσει μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο 15 εκατομμύρια που διαφορετικά θα έμεναν εκτός σύνδεσης, σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg σε μια ομιλία του στην Ινδία.Internet.org Zuckerberg

Ο αριθμός αυτός αντικατοπτρίζει συνολικά στοιχεία, και όχι μόνο που έχουν πραγματοποιηθεί από την Ινδία, όπου ο αριθμός των νέων χρηστών έχει φτάσει στο ένα εκατομμύριο – αν και το Internet.org έφτασε στη χώρα περίπου πριν από ένα χρόνο.

Η Ινδία έχει αυτή τη στιγμή 130 εκατομμύρια χρήστες στο Facebook, αλλά εξακολουθεί να είναι η χώρα ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων που ζουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός αυτός φτάνει τα τέσσερα δισεκατομμύρια.

Τον περασμένο μήνα, το Facebook έκανε μερικές πολύ σημαντικές αλλαγές στο Internet.org, ξεκινώντας από την μετονομασία του σε Free Basics, και του ανοίγματος του για να συμπεριλάβει περισσότερους προγραμματιστές και web services.

Ο Zuckerberg δήλωσε ότι η ουδετερότητα του δικτύου είναι μια σημαντική αρχή στο Facebook, και πρόσθεσε ότι το ήμισυ των ανθρώπων που δοκιμάζουν τη δωρεάν υπηρεσία καταλήγουν να γίνουν πελάτες της επί πληρωμής υπηρεσίας.

I'm in India for our Townhall Q&A tomorrow, and I decided to visit the Taj Mahal. I've always wanted to see this.It is…

Posted by Mark Zuckerberg on Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Την Τετάρτη, έπληξε την Ινδία ένας σεισμός 7,5 Ρίχτερ και το Facebook επέτρεψε σε περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους και την οικογένεια τους για να δουν αν είναι ασφαλείς.

Τέλος, ο Zuckerberg ανέφερε και το πρόγραμμα Amber Alert στο Facebook, το οποίο ξεκίνησε φέτος στις ΗΠΑ για την ανεύρεση εξαφανισμένων παιδιών. Ο Zuckerberg, δήλωσε ότι έχει βρει ήδη τουλάχιστον ένα παιδί και ότι θα πει περισσότερα για το σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα του Facebook στο εγγύς μέλλον.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).