Hacked η Vodafone στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένας εκπρόσωπος της UK δήλωσε ότι η εταιρεία παραβιάστηκε από που κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία περίπου 2.000 πελατών τους.  Ας δούμε τι έγινε ακριβώς:vodafone

Το hack φέρεται να πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, και η Vodafοne αναφέρει σαν αιτία του κακού μια τρίτη εταιρεία που χειρίζεται τα τους.

“Το περιστατικό αυτό προήλθε από εγκληματίες που χρησιμοποίησαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης που αποκτήθηκαν από μια άγνωστη πηγή εκτός της Vodafοne.” αναφέρει τη δήλωση της εταιρείας.

“Τα συστήματα της Vodafοne δεν παραβιάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο.”

Καλό ε; (Ο τρόπος τους ενόχλησε, μάλλον θεωρούν hacking μόνο την περίπτωση του SQL Injection. Το αποτέλεσμα μετράει κύριοι.).

Σύμφωνα με μια εσωτερική , οι hackers απέκτησαν δεδομένα που συμπεριλαμβάνουν ονόματα πελατών, αριθμούς κινητών τηλεφώνων, κωδικούς τραπεζικών καταστημάτων, καθώς και τα τέσσερα τελευταία ψηφία των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Ο αριθμός των ατόμων που επηρεάστηκαν από το hack φαίνεται να φτάνει τους 1.827. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για ότι έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Η Vodafone αναφέρει επίσης ότι οι των πελατών της που , μπλοκαρίστηκαν άμεσα για την απάτης και κατάχρησης των δεδομένων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εταιρεία επικοινώνησε άμεσα με τα θύματα, τις τράπεζες, και όπως αναφέρει η εταιρεία και με τις Αρχές επιβολής του νόμου.

Η άμεση επικοινωνία με όλους τους ενδιαφερόμενους σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι αναγκαία, καθώς μπορεί (ίσως) να προλάβει κακόβουλες πράξεις από τους εγκληματίες. Εξαρτάται βέβαια το πόσο άμεση είναι η επικοινωνία, και πότε ανακαλύφθηκε το hack.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).