Γνωρίστε την ιστοσελίδα Akiwi

Η Akiwi είναι μια νέα ιστο που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να βρείτε εύκολα που συσχετίζονται με λέξεις-κλειδιά. Βασίζεται σε ένα ημι-αυτόματο σύστημα τοποθέτησης ετικετών εικόνας που είναι πιο εύκολο από το να βάζετε ετικέτες με το χέρι και πιο ακριβή από την αυτόματη εικόνας.

akiwi

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε ως ενός φοιτητή στο πανεπιστήμιο HTW Berlin. Χρησιμοποιεί μια συλλογή από 22 εκατομμύρια φωτογραφίες και μπορεί και προτείνει λέξεις-κλειδιά σε άγνωστες φωτογραφίες που φορτώνονται από τους .

Επιπλέον η ιστοσελίδα αναγνωρίζει τα βασικά χρώματα της φωτογραφίας σας, τα οποία και τα θεωρεί , και σας προτείνει παρόμοιες φωτογραφίας στα ίδια βασικά χρώματα. Αυτή είναι μία καλή αν θέλετε να βρείτε φωτογραφίες, ας πούμε για μία ιστοσελίδα που φτιάχνετε, που να ταιριάζουν με την δική σας.

Στην αρχική της σελίδα το site Akiwi σας ζητάει να ανεβάσετε μία φωτογραφία. Στην συνέχεια η ιστοσελίδα θα αναλύσει την φωτογραφίας σας και θα της βάλει keywords. Ταυτόχρονα θα σας προτείνει 10 άλλες φωτογραφίες που έχουν αντίστοιχα keywords. Έχετε το δικαίωμα να ορίσετε δικά σας επιπλέον keywords. και από εκεί και πέρα μπορείτε να περιηγηθείτε σε ομάδες φωτογραφιών μέχρι να βρείτε αυτήν που σας ενδιαφέρει.

ak1

Στην δική μας δοκιμή η ιστοσελίδα Akiwi μας έδωσε τα παρακάτω αποτελέσματα:

ak2

Κάτω από τις αρχικά προτεινόμενες από το site φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τις λέξεις – κλειδιά που αναγνώρισε η ιστοσελίδα. Μπορείτε να μαρκάρετε μία ή περισσότερες λέξεις ώστε να περιορίσετε τη αναζήτηση. Κάτω δεξιά βλέπετε και το πεδίο όπου μπορείτε να ορίσετε την δική σας λέξη κλειδί για την φωτογραφία σας.

Παρατηρήστε ότι η ιστοσελίδα πρότεινε φωτογραφίες με τα ίδια βασικά χρώματα με την δική μας.

Πατώντας το πλήκτρο Finalize δηλώνεται ότι βρήκατε αυτό που επιθυμούσατε και έτσι η ιστοσελίδα σας παραπέμπει στην δυνατότητα να αντιγράψετε στο Clipboard  την ή τις επιλεγείσες φωτογραφίες.

ak3

Η ιστοσελίδα Akiwi σύμφωνα με τους κατασκευαστές της είναι ακόμα σε εξέλιξη, και μόλις ενημερώθηκε στην έκδοση 1.1.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).