Microsoft: μεταφορά δεδομένων στην ΕΕ υπό το φόβο παρακολουθήσεων;

Η Microsoft ετοιμάζεται να αλλάξει τοποθεσία στις υποδομές αποθήκευσης των της, προσπαθώντας να αποφύγει την της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. microsoft data center

Έτσι η εταιρεία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ς των κέντρων δεδομένων της στη Γερμανία προκειμένου να εμποδίσει αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να κατασκοπεύουν τους πελάτες της.

Ένας συνήγορος του διαβόλου θα συμπλήρωνε, “γιατί θέλει να έχει την αποκλειστικότητα.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Satya Nadella ανακοίνωσε σε μια συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι η Microsoft θα μπορούσε να λειτουργήσει νέα κέντρα δεδομένων στη χώρα, με τη βοήθεια της Telekom, κάτι το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι μια γερμανική εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στους διακομιστές της χώρας.

Έτσι οποιαδήποτε έρευνα απαιτεί πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών θα υπόκειται στους τοπικούς νόμους.

Η Microsoft προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι από τις εταιρείες που αγωνίζονται ενάντια στις παρακολουθήσεις της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, ετοιμάζοντας την αποστολή των δεδομένων των πελατών της στο εξωτερικό. Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αναζητούν πληροφορίες για κάποιο πελάτη της Microsoft του οποίου ο λογαριασμός είναι αποθηκευμένες σε server που βρίσκεται στην Γερμανία, το Redmond μπορεί να αρνηθεί, υποστηρίζοντας ότι το ένταλμα έρευνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έγκυρο στην Ευρώπη.

Από την άλλη η δήλωση του Satya Nadella, συμπίπτει χρονικά με τις κατηγορίες από εκατομμύρια χρήστες που αναφέρουν ότι η εταιρεία συλλέγει ανεμπόδιστα δεδομένα από τους χρήστες του νέου της λειτουργικού συστήματος Windows 10.

Φυσικά οι κατηγορίες αυτές προσβάλλουν την εικόνα της εταιρείας που με διάφορες δηλώσεις της προσπαθεί να αποδείξει ότι συλλέγει μόνο όσα χρειάζονται, και μόνο για το “καλό” των πελατών της.

Η δήλωση του Nadella, προσπαθεί να ανασκευάσει την εικόνα της εταιρείας, προκαλώντας όμως πονοκέφαλο στις υπηρεσίες cloud που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έτσι είναι πολύ πιθανόν, η δήλωση να μείνει δήλωση, καθώς εκτός από όλα τα παραπάνω η μεταφορά δεδομένων σε διακομιστές της Microsoft στη Γερμανία δεν θα είναι δωρεάν. Οι πελάτες θα πρέπει να πληρώσουν για αυτό, όπως αναφέρει η FT, επικαλούμενη τον Διευθύνων Σύμβουλο Satya Nadella.

Από την άλλη Βέβαια, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι ευχαριστημένες με την απόφαση της Microsoft να μετακινήσει τα δεδομένα της στη Γερμανία, οπότε περιμένουμε αρκετά σκληρές αντιδράσεις τους επόμενους μήνες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).