Δυσλειτουργίες στο Mac App Store από ληγμένο πιστοποιητικό

Κάποιος στην Apple απλά ξέχασε να ανανεώσει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό, με αποτέλεσμα ολόκληρο το Mac App Store να βγει εκτός λειτουργίας, ή για να το πούμε καλύτερα, άρχισε να διανέμει εφαρμογές σε χιλιάδες χρήστες που ήταν αδύνατο να εγκατασταθούν. dump

Οι κατασκευαστές λογισμικού χρησιμοποιούν τα ψηφιακά πιστοποιητικά για τον έλεγχο της πηγής της εφαρμογής. Χρησιμοποιούνται κυρίως για λόγους ασφαλείας, επιτρέποντας στα λειτουργικά συστήματα να αναγνωρίζουν ότι μια εφαρμογή που ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στο , προέρχεται από αξιόπιστη πηγή.

Για να αποφευχθεί όμως η κάθε εξαπάτηση οι χρησιμοποιούν ψηφιακά πιστοποιητικά που ισχύουν μόνο για λίγους μήνες ή χρόνια.

Αυτό είναι ακριβώς συνέβη στις 11 Νοεμβρίου του 2015, όταν ψηφιακό το πιστοποιητικό της Apple, που προστίθεται αυτόματα σε κάθε εφαρμογή του App Store, απλά … έληξε.

Έτσι οι χρήστες που αγόρασαν εφαρμογές από το App Store μετά την ημερομηνία λήξης απέκτησαν εφαρμογές που δεν μπορούσαν να τις εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους.

Ένας ανεξάρτητος προγραμματιστής εντόπισε το ζήτημα, και το δημοσίευσε στο Twitter, και φυσικά κάποιος από την Apple διόρθωσε το πρόβλημα εκδίδοντας ένα νέο ψηφιακό πιστοποιητικό για το App Store.

Εν τω μεταξύ η Apple συνεχίζει να είναι μια από τις πιο high εταιρείες στο χρηματιστήριο, και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως παρουσιάζονται τέτοια ζητήματα.

Αν κατεβάσατε κάποια εφαρμογή τις τελευταίες μέρες και σας παρουσιάζονται στην εγκατάσταση, μπορείτε απλά να την κατεβάσετε ξανά.

https://twitter.com/tapbot_paul/status/664653066679906304

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).